Okullar tatil edilecek, maçlar seyircisiz oynanacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 4,5 saat süren Sağlık Politikaları Kurulu Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın alınan kararları açıkladı.

Okullar tatil edilecek, maçlar seyircisiz oynanacak

Türkiye'de ilk Koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Sağlık Politikaları Kurulu Toplantısı sonucu ilköğretim ve ortaöğretimde eğitime 1 hafta ara verilirken, üniversitelerin 3 hafta tatil edildiği açıklandı.

Spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacağı belirtilirken, Erdoğan'ın planlanmış yurt dışı seyahatlerinin de iptal edildiği vurgulandı. Kalın, "İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek, ara tatil önceye alınmış olacaktır. 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim yöntemi uygulanacak" derken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) evden eğitim için gerekli altyapıyı hazırladığını söyledi. Üniversitelerin de 16 Mart itibarıyla 3 hafta tatil edildiğini belirten Kalın, kreş ve gündüz bakım evleri konusunda toplantıda bir karar alınmadığını açıkladı.

Spor müsabakalarının da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildiğini aktaran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, "Futbol Federasyonu ve ilgililerle görüşülecek, uygulamanın bu hafta başlaması önem arz ediyor" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık