Operasyon yapılan şirketten açıklama

​​​​​​​Geçtiğimiz günlerde 43 ilde eş zamanlı yapılan operasyonun Milas etabında biri holding yönetim kurulu başkanı olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Şirket ortaklarından İslam Barmak, yaptığı basın açıklamasıyla yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaya şirket ortaklarından Mevlüt Yiğit de eşlik etti.

Operasyon yapılan şirketten açıklama

16 Haziran’da 43 ilde eş zamanlı yürütülen ‘Dümen Operasyonu’ kapsamında 1 holding yönetim kurulu başkanı ile 4 çalışanı gözaltına alınmıştı. 5 kişi, ifade işlemlerinin ardından çıkarıldıkları Milas Adliyesi’nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bugün ise, holdingin yönetim kurulu başkanı İslam Barmak bir basın açıklaması yaparak hakkındaki iddialara yanıt verdi. Şirket ortağı Mevlüt Yiğit’in de katıldığı açıklamayı polis ekipleri de izledi.

Yaşananları ‘yanlış anlaşılma ve talihsiz olay’ olarak niteleyen İslam Barmak, “Zan altında kalmamak için açıklamalarda bulunmak istiyoruz.Yanlış anlaşılarak 3 gün gözaltında kaldık, daha sonra hukuk önüne çıktık. İlgili makamlar bizi serbest bıraktı. Çok şükür, evlerimize yapılan operasyonlarda suç unsuruna rastlanılmadı. Bu bizim için gurur verici bir şey.” diye konuştu.

Firmanın 41 yıllık bir faaliyeti olduğunun altını çizen Barmak, “Firmamız yasal bir şekilde ticaretini yapmaktadır ama meyve veren ağaç taşlanır misali, biz de bu işi fazla dürüst yaptık. Fazla kurumsal yaptık ve insanların gözlerine battık. Son 4 yıldır zaman zaman bu tür şeyler yaşadık ama bu çok fazla oldu.” dedi.

Barmak, “Bize bir takım iftiralar atan, kumpaslar kuran, yalan ihbarlarda bulunanlara, ‘biz işimizin başındayız. Biz kaldığımız yerden devam ediyoruz. Devletimizin yasalarına uygun olarak ticaretimize devam ediyoruz’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin ‘Size yöneltilen suçlamalar neydi?’ sorusunu yanıtlayan Barmak, “Hiçbir şeyden haberimiz olmadan evlerimizden, ofislerimizden gözaltına alındık. Emniyet güçlerimiz usule uygun bir şekilde bizi 3 gün nezarette tuttuktan sonra hukuk makamlarına çıktık, savcı bey bizim serbest kalacağımızı söylediler. İtham edilen suç, örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve benzer birkaç hadiseden sorgulandık. Ancak iddialar kesinlikle asılsızdır. Avukatımızla konuştuğumuzda şunu öğrendik. Bu olayın örgütsel bir konuyla alakalı olmadığı, borçlar hukuku ile ilgili olması gerektiğini. Bizi fotomontajla karalayanlara pabuç bırakmıyoruz, bırakmayacağız.”

Barmak, açıklamalarının devamında, “Haritada Milas’ın yerini bilmeyenlere Milas’a getirdik. Dünyanın her yerinden Milas’a döviz soktuk. Ekonomiye katkıda bulunduk. Milas’ın terk Terk edilmiş zeytinleri imar, ihya ettik. Milas bizim vesilemizle marka oldu. Milas’ı tüm dünyaya reklam ettik. Milas’a insanları çağırdık. Bizim kusurlarımız bunlar. Bu yüzden göze çok battık. Ama biz Milas’ı seviyoruz. Mezarımız Milas’ta olacak.” dedi.

Yönetim kurulu başkanlığı yaptığı holding hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Barmak, holding bünyesinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 6 şirketin bulunduğu, 11 şirketin kurulum aşamasında olduğu, önümüzdeki yıl 15 şirkete ulaşmak istediklerini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık