Ören’de Melih Cevdet Anday Sempozyumu

Milas Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Melih Cevdet Anday’ı anma etkinlikleri, bu yıl “Rahatı Kaçan Ağaç Sempozyumu” olarak, Ören’de Melih Cevdet Anday Parkı’nda düzenlendi. Üç gün süren etkinlik, 26 Ağustos Cuma akşamı saat 20:00’de, Melih Cevdet Anday Parkı’nda’ki Atatürk Anıtı’na Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından çelenk sunumunun ardından Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin yaptıkları kısa konuşmalarla başladı.

Ören’de Melih Cevdet Anday Sempozyumu
  • 29 August 2022, Monday 10:10

İlk gün, Berkay Cengiz, Melih Cevdet’in bestelenmiş şiirlerinden seçme şarkılar sunduktan sonra, saat 21:00’de Sempozyumun birinci oturumu başladı. Moderatörlüğünü Halim Şafak Şanlıdağ’ın yaptığı oturumda, Aydın Afacan, Yalçın Armağan, Ahmet İlhan, Mustafa Pala ve Oktay Yivli, Melih Cevdet Anday’ın çeşitli yönlerini anlatan, edebiyatımızdaki özgün yerini vurgulayan sunumlar yaptılar.

Sempozyumun ikinci oturumu, 27 Ağustos Cumartesi günü 20:30’da Melih Cevdet Anday Parkı’nda yapıldı. İkinci oturumda Ahmet Ergenç, Süreyya Karacabey, Barış Özkul ve Deniz Türkali, yine Halim Şafak Şanlıdağ’ın moderatörlüğünde, Melih Cevdet Anday’ın şiiri, dile verdiği önem üzerine görüşlerini aktarırken, özellikle Deniz Türkali, Üniversite’den diksiyon hocası olan Melih Cevdet’le ilgili anılarını aktardı. Sempozyum sonrasında Halim Şafak Şanlıdağ, Melih Cevdet Anday’ın Ören’de oturan eşi Suna Hanım’ı da kürsüye davet etti. Suna Anday, etkinliği düzenleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve etkinliğe katılarak katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonra, eşi Melih Cevdet’le ilgili bazı anılarını paylaştı.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonra, uzun yıllar Ören’de yaşayarak hemşehrimiz olan Melih Cevdet Anday gibi edebiyatımızın dünyaca ünlü ismi anısına her yıl düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Oldukça rüzgarlı bir Ören akşamında gerçekleşen etkinliğin sempozyum sunumu sonrasında, “Şarkı Söylüyoruz” bölümünde Şirvan Güneri ve Cengiz Kılıç ikilisi, birbirinden güzel eserleri otantik bir şekilde yorumladıkları yarım saatlik bir konser verdi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık