Ortaca Belediyespor ve Gümüşlük BAL’da yoklar

​​​​​​​2021-2022 Futbol sezonu BAL Liginin başlamasına çok az bir süre kala ilimizi BAL Liginde temsi edecek olan takımlarımızdan Muğlaspor ve Yatağanspor 9 Eylül tarihine kadar BAL Ligine katılacaklarını Muğla ASKF’ye bildirirken 5 sezondur BAL Liginde yer alan yılların futbol takımı Ortaca Belediyespor ve 2 sezon önce Süper Amatör Küme Ligi şampiyonu olan Gümüşlük Gençlikspor BAL ligine katılmayacaklarını ASKF yönetimine bildirdiler.

Ortaca Belediyespor ve Gümüşlük BAL’da yoklar
  • 25 September 2021, Saturday 10:06

Sahada değil masada düştük

5 sezondur BAL Liginde ilimizi temsil eden Siyah Beyaz renklerin temsilcisi Ortaca Belediyespor 2021-2022 sezonunda BAL Liginde yer almayacağını açıkladı.

Ortaca Belediyespor Kulübü yönetim ekibi tarafından Ortaca gazetelerine verilen bilgilendirmelerde BAL Ligine katılmak için çok mücadele ettik ancak bürokrasiyi ve bütçeyi aşamadık açıklaması yapıldı.

Ortaca Belediye Başkanı ve bazı meclis üyelerinin BAL Ligine katılmama isteklerinin ağır geldiğini belirten Ortaca Belediyespor yönetimi “Sahada değil masa düştük” açıklaması yaparak Ortaca’da bir dönemin bittiğini vurguladılar.

Son olarak 2017-2018 futbol sezonunda BAL’ı Yatağanspor’un ardından tamamlayarak dönemin Süper Amatör Küme Ligi şampiyonu Yeni Milasspor ile Muğla Atatürk Stadyumunda Play Off maçı oynayan ve müsabakadan 2-1 galibiyetle ayrılarak BAL Liginde yoluna devem etme hakkını kazanan Ortaca Belediyespor artık BAL Liginde yer almıyor.

Son şampiyon Gümüşlük BAL’da yok

2018-2019 Futbol sezonunda Muğla süper Amatör Küme Liginde şampiyon olan Bodrum Gümüşlük Gençlikspor’da BAL’a katılmayacağı kararını resmen Muğla ASKF yönetimine bildirdi.

BAL’a katılma süresinin 2 Eylül’den 9 Eylül’e uzatılmasına rağmen Ortaca Belediyespor ve Gümüşlük Gençlikspor belirtilen tarihlere kadar BAL’a katılma kararlarını ASKF yönetimine bildirmediler..

2020-2021 sezonunda da BAL Lige katılmayan ancak Futbol Federasyonunca verilen bir kararla liglere katılımı yeni sezona ertelenen kulüpler arasında bulunan Gümüşlük Gençlikspor yeni sezonda da BAL’da olmayacağını resmen bildirmiş oldu.

2021-2022 futbol sezonunda ilimizi BAL Liginde Muğlaspor ve Yatağanspor temsil edecekler.

Süper Amatör Küme Şampiyonu Play Off oynayabilir

BAL Liginde Muğla’nın takım sayısının iki olması nedeniyle 2021-2022 sezonunda Süper Amatör Küme Liginde şampiyon olan futbol takımı BAL’da ki iki takımımızdan ligi arka sırada bitirenle BAL’a çıkma play off maçı oynayacak.

Ancak pandemi nedeniyle BAL’a katılan takım sayılarının artması sonucu sezon sonunda BAL Ligi statüsünde değişiklikler olabilir.

Futbol Federasyonu tarafından alınacak yeni kararlar ile Muğla Bölgesinde de BAL statüsünde değişiklik olabilecek.

Sezon öncesi bu kararların açıklanmasıyla Muğla süper Amatör Küme Ligi şampiyonu takımın direkt olarak Play Off maçı oynamadan BAL’a çıkıp çıkmayacağı daha sonra belli olacak.

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık