Oybirliğiyle kabul edildi!

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Oybirliğiyle kabul edildi!

Muğla genelini ilgilendiren, 1/100.000 ölçekli Aydın-Muğla Denizli Çevre Düzeni Planı kararları doğrultusunda 1/25 binlik Nazım İmar Planı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Mart 2016 tarihli meclis toplantısında kabul edildi.

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun geçici 1’inci maddesi uyarınca hazırlanan Muğla İli 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı 29 Eylül 2015 tarih ve 341 sayılı Meclis kararıyla, daha önce onaylanmış ve itirazların alınabilmesi için askıya çıkarılmıştı.

Plan 12 Ekim - 11 Kasım 2015 tarihleri arası askıya çıkmış, askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilip sonuçlanırılması  süreci başlamıştı.

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Enver Tuna’nın verdiği bilgiye göre, askı süresince toplam 675 itiraz geldi. İtirazlar tek tek değerlendirildi. Planın yapılması sürecinde yapıldığı gibi, bütün ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile ayrı ayrı toplantılar yapılarak, ilçeleri de ilgilendiren itirazlar tekrar görüşüldü. İtirazların bir kısmı kabul edilerek, gerekli değişiklikler yapılırken, bir kısmı da reddedildi.

Son haliyle Muğla’nın önümüzdeki dönemde uyulması gereken 1/25.000’lik Nazım İmar Planı, Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclisinin gündemindeydi. Planın son haliyle ilgili olarak meclis üyelerine bilgi verilmesi sonrasında, plan, meclis üyelerinin oybirliğiyle onanarak kesinleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanı Ayşe Ünal, “Oy birliği ile alınan kararla 1/25.000 ölçekli Muğla ili Nazım İmar Planı kesinleşti. Böylece, il bütününde koruma-kullanma dengesinin sağlanması ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek üzere, yerleşim alanları ile sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi sektörel gelişmeleri yönlendirecek arazi kullanım kararlarının ölçeğin gerektirdiği detayda belirlendi. Ayrıca bu doğrultuda alt ölçekli planlarda ilgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda ilimizdeki arazi kullanım kararları şekillenmiş olup 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına kılavuzluk edebilecek bir rehber oluşturuldu.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından hemen sonra başlatılan çalışmalarla Muğla’nın 1/25.000 ölçekli nazım imar planının yapıldığını söyledi ve bu titiz çalışmada emeği geçen ilçe belediyelerine, imar komisyonuna ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine teşekkür etti.

1/25.000’lik Nazım İmar Planı, itirazlar sonrasında hangi değişikliklerin yapıldığının askıya çıkarılması ile birlikte, yürürlüğe girmiş olacak.

İsteyenler, 1/25.000’lik Nazım İmar Planı’na, Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinden ulaşabilecekleri gibi, Büyükşehir Belediyesi ya da İlçe Belediyelerinden ulaşabilecekler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık