“Özür dilemeye ve paylaşımlarını derhal kaldırmaya davet ediyoruz”

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninin ardından Muğla Valiliği’nin sayfasından, Erdoğan’ın altılı masa ve muhalefet liderini eleştiren sözlerinin ve AK Parti reklamı türünde yapılan video görüntülerinin yayınlanmasına siyasiler ve vatandaşlar sert tepki gösterdi. İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe yaptığı yazılı açıklama ile “Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ülkemizi getirdiği durum tam olarak Muğla’mızda yaşanmıştır. Muğla Valiliğini bu partizan tutumundan dolayı kınıyor, özür dilemeye ve paylaşımlarını derhal kaldırmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Özür dilemeye ve paylaşımlarını derhal kaldırmaya davet ediyoruz”
  • 16 January 2023, Monday 10:46

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninin ardından Muğla Valiliği’nin internet sitesinden yayınlanan Erdoğan mitingine ait fotoğraf ve videolar ilde krize neden oldu.

VALİLİĞİN VİDEOSUNDA PARTİ REKLAMI

Muğla Valiliği tarafından sosyal medya hesabından yayınlanan videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarına ve sık sık AK Partililerin görüntülerine yer verildi. Valilik sayfasından yayınlanan haber ve fotoğraflarda ise Erdoğan’ın CHP lideri ve altılı masaya sert sözlerle yüklendiği ve bu ifadelerin valiliğin sayfasından aynen yayınlandığı görüldü. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu siyasi konuşmanın hemen hemen tamamı Muğla Valiliği’nin sitesinde yayınlandı.

DEVLETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKILMALIDIR

İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Valilik tarafından yapılan paylaşımlara açıklama yaparak tepki gösterdi.

Akmeşe’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ülkemizi getirdiği durum tam olarak Muğla’mızda yaşanmıştır. Tarafsız olması gereken kurumlar, devleti temsil eden görevliler bugüne kadar örneği yaşanmamış bir pervasızlıkla parti propagandasına soyunmuşlardır.

Cumhurbaşkanının Muğla ziyareti sonrası Muğla Valiliğinin resmi hesaplarından civar illerden bile otobüslerle toplanılan kalabalıkların ellerinde AKP bayraklarını salladığı görüntüler paylaşılarak aleni olarak parti propagandası yapıldı.

Şimdi doğal olarak soruyoruz. Devleti temsil etmesi gereken Muğla Valiliği AKP'yi mi temsil ediyor? Sosyal medya hesabını yöneten görevliler AKP teşkilatından mı maaş alıyor? Muğla Valiliği sadece AKP ye oy veren vatandaşlara mı hizmet ediyor? Cumhurbaşkanının Valilik ziyaretinin paylaşılması varken, Ellerinde AKP bayrakları olan siyasi bir paylaşımın yapılması Sayın Valinin mi yoksa sosyal medyayı yöneten görevlilerin mi tercihi?

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, siyasi partiler, siyasi figürler bir gün değişecektir. Devleti temsil etmesi gereken 81 ilimizin valisinden beklentimiz, tüm vatandaşlara karşı eşit ve tarafsız bir konumda hizmet vermeleridir. Türk milletinin gönlünde ve gözünde var olan Devlet adamı kavramının tüm bürokratlarca benimsenip yapılan çalışmalar partilerden, hükümetlerden bağımsız ve tüm vatandaşların eşit olarak görüldüğü bir anlayışta hizmet vermelidirler.

Muğla Valiliğinin ve devlet kurumlarının siyasi içerikli paylaşımlarının kabul edilmesi, hoş görülmesi asla mümkün değildir. Devlete ve demokrasiye sahip çıkılmalıdır. Demokrasi bir gün kendisini örseleyenlere de lazım olacaktır.

Muğla Valiliğini bu partizan tutumundan dolayı kınıyor, özür dilemeye ve paylaşımlarını derhal kaldırmaya davet ediyoruz.”

MESAJLARLA TEPKİLER

Siyasilerden valiliğin paylaşımlarına mesajlarla tepki gösterildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı partili olursa, valiler de partilerin il başkanı gibi davranır demiştik. Vali Orhan Tavlı’ya bu hatırlatmayı yapmamız zorunluluk oldu. Muğla Valisi olduğunuzu unutmayın, AKP’ye hizmet etmek istiyorsanız, buna uygun makamlar var, valilik bunlardan biri değil.

“ARTIK TUZ KOKTU; PARTİZANLIK HER YERİ SARDI”

Paylaşıma tepki gösterenlerden biri de İYİ Parti Sözcüsü, Genel Başkan Başdanışmanı Kürşat Zorlu oldu. Twitter hesabından ‘Azkaldı’ etiketiyle tepkisini dile getiren Zorlu “İYİ Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener en başından bu ucube sistemin karşısında dimdik durdu. Artık tuz koktu; partizanlık her yeri sardı! Devletin valilerinin parti ayrımı gözetmeden tüm vatandaşlarımıza aşkla hizmet edeceği, devlete ciddiyetin geleceği günlere #AzKaldı!” dedi.

“KAZ DAĞLARI’NDA KANADALI ŞİRKETİ SAVUNMUŞTU”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Muğla Valisi Orhan Tavlı kim biliyor musunuz? Çanakkale Valisiyken “Türkler taş taşımakta çok iyiler” diyen Kanadalı maden şirketini savunan, doğayı korumak isteyenlere de “Gözaltına alacağız” diyen Vali. AKP'den milletvekili adayı olmasını öneririm. O koltuğa yakışıyor.

MAALESEF CUMHURİYETİN 100. YILINDA AYNI UCUBELİĞE DÖNDÜK

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün: Burada vali parti rozetli Tayyip Erdoğan mı? Türk bayrağı rozetli Cumhurbaşkanını mı paylaşmış oluyor? Hep eleştirirdi bilmem kaç sene önce valiler il başkanıydı diye. Maalesef cumhuriyetin 100. Yılında aynı ucubeliğe döndük.

“İŞTE SİZE PARTİ DEVLETİ”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş: İşte size Parti Devleti. AK Parti Muğla İl Başkanlığı paylaşsa sorun yok sayın Vali… Siz AK Parti il başkanı değilsiniz.

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre: 1- Bu hesap acaba kimin cebinde? 2- Vali AKP bayrakları olan bir fotoğrafı paylaşabilir mi ? 3- Devletini seven biri bunu yapar mı?

“VALİ OLMUŞSUN AMA…”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel: Vali olmuşsun ama, devlet adamı olamamışsın Orhan Tavlı. Muğla Valiliği resmi hesabından AKP reklamı yapmaya, yaptırmaya utanmıyor musun? Sen de valilik hesabının yönetimini AKP gençlik kollarına mı verdin? Zerre onurun varsa istifa et, git istediğin yerde siyaset yap.

“YORUMA KAPATILAN BU REZİL TWEET…”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de valiliğin paylaşımına “Yoruma kapatılan bu rezil tweet; Parti Genel Başkanı’nı Cumhurbaşkanı, partiyi devlet yapmanın sonucudur. Muğla Valisi istifa edip Ak Parti il başkanı ol sen, bir farkınız kalmadı zaten!” diye tepki gösterdi.

VALİ EK PERSONEL İSTEMİŞ

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Erdoğan’ın mitingine diğer illerden polis getirilmesine dair Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi talebini paylaştı. CHP’li Bakan, “Cumhurbaşkanının Muğla mitingine ilgi az olunca bakın ne yapıyorlar? Bir çok ilde komiserler polislere, ‘Cumhurbaşkanımızın mitingine gidiyoruz' diyerek personel ayarlamaya çalışıyor! Gitmek istemeyen personel ise zorunlu görev adı altında zorla götürülüyor” ifadelerine yer verdi. Murat Bakan’ın paylaştığı belgede Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle alınacak güvenlik tedbirlerine yardımcı olunması amacıyla, Muğla Valiliğince takviye (310) çevik kuvvet personeli, (1000) genel hizmet personeli ve (228) Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü personeli talebinde bulunulduğu belirtiliyor. Buna karşılık Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa illerinden personel takviyesi istendiği görülüyor.

“DEVLETİN DEĞİL AKP'NİN VALİSİ”

CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada Muğla Valiliği'nin sitelerinden ve sosyal medyasından yapılan Erdoğan ve AKP reklamının kabul edilemez olduğunu belirterek “Vali devletin değil AKP'nin valisi olmuş. Bir ilçede kaymakam ilde vali devleti temsil eder. Ancak burada vali devletin valisi olmaktan çıkmış AKP'nin valisi olmuş. Bu bir toplu açılış töreniydi Erdoğan ve AKP'nin reklamına dönüştü. Valilik de buna alet oldu. CHP iktidarında bu böyle olmayacak. Devlet devletin memuru temsil ettiği kurumun dışında hareket etmeyecek. Kaldı ki dün bütün kurum amirlerini memurlarını toplayıp mitinge getirmişlerdi. Cumhurbaşkanı'nın toplu açılış töreni, AKP reklamına dönüştü, kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.

PAYLAŞILAN VİDEOYA MESAJ TEPKİLERİ

Öte yandan valilik hesabında sabitlenen söz konusu videoya yazılan yorumlardan bazıları şöyle:

* Nasıl bir enkaza cevirdiler ülkeyi… Valilik AKP İl Başkanlığı’nın görev ve talimatlarını uyguluyor resmen. %30 – %35’lik bir kesimin değil %100’ün devlet kurumusunuz, kendinize gelin.

* Resmi kurum, kişi propagandası yapamaz. Şuurunuzu mu yitirdiniz?

* Sen devletin valiliği misin? AKP il teşkilatı mısın? İkinci sorduğumuz soru olduğu kesin de artık insanı ‘pes’ dedirtmeden de duramıyorsunuz maalesef.

* Koskoca valiliği bile almışsınız kendi propagandanızı yapıyorsunuz…

* Boşuna demiyoruz; ‘siz demokrasiyi yok ettiniz’.

* Seçim mitingine gelen bir partinin genel başkanına yazdıklarınızı, yarın seçim mitingine gelen diğer parti başkanlarına da yazacak mısınız?

* Sayın Vali siz devleti temsil ediyorsunuz. AKP resmî Twitter hesabı mı bu? Rezalet ötesi bir durum hayatımda böyle bir şey daha önce görmedim. Tarafsızlık ilkesine aykırı parti sözcüsü değilsiniz.arti sözcüsü değilsiniz.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık