Paskal: “Tüm suç şoför esnafına yüklenmemeli”

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, engelli yurttaşların ulaşımla ilgili sorunlar yaşadığına dikkat çekilmesi üzerine söz alarak konuya açıklık getirdi.

Paskal: “Tüm suç şoför esnafına yüklenmemeli”
  • 09 December 2022, Friday 9:46

Son günlerde ilçedeki engelli yurttaşların ulaşımla ilgili ciddi sorunlar yaşadığını, kimi araç sürücüsünün engelliyi durakta gördüğü zaman durmadığı, engelli rampasını açmadığı, hatta kimi şoförün de engelli yurttaşları azarladığı dernek yöneticileri tarafından dile getirilmesi üzerine söz alan Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal; “Bu konuda bize de bazı şikayetler ulaşıyor. O an ilgili arkadaşımızı arıyor ve hatanın düzeltilmesini sağlıyoruz. Öncelikle şunu açık yüreklilikle söylemem gerekirse, engelli yurttaşlarımız ve ücretsiz taşıma hakkına sahip 65 yaş üstü büyüklerimiz hepimizin ortak değeridir. Onlara en küçük bir saygısızlığı, hatayı bu ülkenin bir ferdi olarak ben de kabul edemem. Hele de bunu bir şoför esnafının yapması asla kabullenemez. Öncelikle bunu belirtmem gerekiyor ancak işin bir de başka bir boyutu olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim” dedi.

BİR KEZ DAHA ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ

2020 yılının son döneminde başlayan ve hala etkisini sürdüren pandemi koşullarından en fazla etkilenen kesimin başında şoför esnafının geldiğine de dikkat çeken “Birçok arkadaşımız aylarca kontak çeviremeden bu süreci geçirdi. Geçimini sadece bu işten sağlayan arkadaşlarımız gerçekten bu süreçte çok mağdur oldu. Tam pandemi süreci atlatıldı bu kez de ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar bizi bir kez daha zor duruma düşürdü. Sürekli artan akaryakıt fiyatları, araç sigortası, kasko, çalışanın ücreti, sosyal güvenlik primi, araç bakım-onarım masrafları birkaç misli artarak para kazanmamızı, evimize ekmek götürmemizi neredeyse imkansız hale getirdi. Örneğin ücretsiz taşıma hakkına sahip vatandaşlarımız için bizlere ödenen bir ücret var ancak bu ücret yaklaşık 3 yıl önce belirlenen bir rakam. Dolayısıyla bugün kişi başına alınan bu ücret komik bir hale gelmiştir. Bir an önce bu rakamların yeniden güncellenmesi gerekiyor. Yani bir yandan geçim derdi ile ulaşan şoför, bir yandan da bankadan aldığı araç kredisini ve diğer maliyetleri karşılama derdinde. Hal böyle iken gerçekten hepimizin psikolojisi bozulmuş durumdadır. Elbette bu mazeret olamaz ancak diğer ilgili kurumların da taşın altına elini koyması, şoför esnafının içinde bulunduğu zor durumun içinden çıkmasına yardımcı olması gerekiyor. Yani bu işte sadece şoför esnafını suçlamak gerçekten haksızlık ve lütfen herkes konuya bir de bizim açımızdan baksın” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık