Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Polis Haftası kutlanıyor

Polis Haftası dolayısıyla Milas’ta tören düzenlendi. Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Nedayi Atakan, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da suçların önlenmesinde, suç ve suçluyla mücadelede üstlenmiş olduğumuz tüm görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz olarak yerine getireceğimizden hiç şüphe yoktur.” dedi.

Polis Haftası kutlanıyor

Polis Haftası, Milas’ta düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yılında; Polis Haftası dolayısıyla Atapark Meydanı’nda tören düzenlendi. Milas İlçe Emniyet Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Nedayi Atakan’ın Atatürk Anıtı’na teşkilatın çelengini sunmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Milas İlçe Emniyet Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Nedayi Atakan, “Şanlı tarihi ve destansı mazisi ile milletimize büyük bir aşk ve sadakat ile hizmet eden, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesi ile temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş, milli ve manevi hasletlerle mücehhez, her zaman seçilmiş meşru otoritenin emrinde huzurun ve güvenin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 177. Kuruluş Yıl dönümünü fedakar ve vatansever mesai arkadaşlarım ile birlikte kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Emniyet Teşkilatımız; huzur ve güvenliği tesis etmeyi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamayı, toplumun her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçlarını ve özgürlük taleplerini hukukun dışına taşmadan karşılamayı, hukukun üstünlüğünü rehber edinerek tarafsız görev anlayışı ile toplumun her kesiminin sevgi, saygı, güven ve desteğini almayı ve nihayet halkla bütünleşmiş bir hizmet anlayışını kendisine daima şiar edinmiş, vatanı ve milleti uğruna gerektiğinde kıymetli varlığı olan canını dahi vermekten hiçbir zaman kaçınmamıştır. Kahramanlıklarla dolu 177 yıllık köklü tarihimizin ve asırlardır bozulmadan nesillere aktardığımız ulvi değerlerimizin bizim en büyük zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz. Bu ulvi değerlerimizin ve bugüne kadar koruduğumuz milli birlik ve beraberliğimizin bekası adına her türlü suça, suç örgütlerine ve suçluya karşı amansız mücadelemizde sadece devletimizin kurumları arasında değil tüm dünyada da örnek olarak gösterilen bir seviyeye hep birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Atakan, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da suçların önlenmesinde, suç ve suçluyla mücadelede üstlenmiş olduğumuz tüm görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz olarak yerine getireceğimizden hiç şüphe yoktur. Bizler görevimizi ifa ederken hoşgörülü ve insani tavrımızla normal vatandaş ile suçluyu ayırmada gösterdiğimiz hassasiyetimiz her zaman yüce Türk Milletini ziyadesiyle memnun etmekte, aynı zamanda da Polis Halk ilişkilerinin geliştirilmesinde çok büyük katkılar sağlamaktadır. Bu duygularla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan, bayrak, ezan, kuran ve nihayet tüm kutsal değerlerimiz için en kıymetli varlıkları olan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi, malullerimizi ve emeklilerimizi şükranla anıyor, kahramanca görev yapan tüm değerli meslektaşlarıma ve kıymetli ailelerine en içten sevgilerimle sağlık ve esenlikler diliyorum.” diye konuştu.

Polis Haftası etkinlikleri, saat 11.30’da Şehitlik ziyareti ve 12.00’de Ulu Camii’de hayatını kaybetmiş emniyet mensupları adına okutulan mevlid ile devam etti.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis