Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Profesör İrez, 27 yıldır kırılamayan rekoru kırdı

​​​​​​​23-25 Eylül 2022 tarihlerinde Yunanistan'ın Selanik kentinde bu yıl 31.si düzenlenen ve 16 ülkeden yaklaşık 800 sporcunun katıldığı Balkan Master Atletizm Yarışmasında Muğla'yı ve Türkiye’yi temsil eden Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez, 1500 metrede ve 27 yıldır kırılamayan yaş grubu 800 metrede Türkiye rekorunu kırarak Balkan Şampiyonu oldu.

Profesör İrez, 27 yıldır kırılamayan rekoru kırdı
  • 10 October 2022, Monday 9:48

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Babayiğit İrez,  spor yaşamına lise yıllarında başladığını, akademik başarıyı önde tutan bir ailesi olduğunu ve ilk zamanlar tepkiyle karşılaştığını söyledi.

Egzersiz ve antrenman yapmasının hep problem olduğunu savunan İrez, ilk yarışında aldığı başarının ardından ailesinin de destek vermeye başladığını kaydetti.

Üniversite yıllarında hem spor hayatına hem de derslerine devam ettiğini belirten İrez, zorlu bir süreçten geçtiğini dile getirdi.

İrez, Türkiye’ye şampiyonluğun yanı sıra 3 altın madalya ile döndü. Prof. Dr. İrez’in şampiyonluğu Muğla’da ve üniversitede büyük bir sevinçle karşılandı.

Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Milli Sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” denildi.

Editör: Sercan Ergin
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis