“Provokatif ve kışkırtıcı bir harekettir! Şiddetle kınıyoruz!”

ÖNDER Haber -

“Provokatif ve kışkırtıcı bir harekettir! Şiddetle kınıyoruz!”

Sözcü gazetesinde yayınlanan, “Muğla’daki Fotoğraf Sergisinde Atatürk Krizi” başlıklı haberle ilgili olarak; Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ve Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener imzalı yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklama şöyle …

 

Sevinçle ve taktirle

karşılanmıştır

Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğümüzce 31  Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen “Karma Fotoğraf Sergisi”nin hazırlık aşamasında meydana gelen bir olaya ilişkin bu açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğümüzce e-posta adreslerimize gönderilen iletide:

“Sayın Basın Mensubu;

İl Müdürlüğümüzce Haziran Ayının ilk haftası “KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ” yapılması planlanmaktadır.

Yapılacak bu sergiye “Haber Fotoğrafı” dalında katılmak isteyenlerin fotoğraflarını 06.05.2016 tarihine kadar İl Müdürlüğümüzün [email protected] veya [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir” denilmiştir.

İlimiz yerel basınında görev yapan muhabir arkadaşların çalışma zorluklarını ve koşullarını kamuoyunun izlemine sunmak, ilimizde cereyan eden bazı olay ve yerleri kamuoyu ile paylaşmak ve en önemlisi yerel basınımızın gelişmesi ve güçlenmesi için tertip edilen bu fotoğraf sergisinin düzenlenecek olması tüm yerel basın tarafından sevinçle ve taktirle karşılanmıştır.

Yerel basında çalışan arkadaşlarımız tarafından çekilen ve haber değeri olan fotoğraflara ait serginin 31 Mayıs 2016 tarihinde saat 14’te Menteşe Sınırsızlık Meydanında açılacağı yine eposta adreslerinize mail olarak bildirilmiş, ayrıca iki gazete cemiyeti başkanlarımız telefonla aranarak bilgilendirilmiştir.

 

İl Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda oluşturulan bu sergide 100’den fazla fotoğraf toplanmış, bunların 50 tanesi ilimizde görev yapan muhabirlere ait haber fotoğrafı, 50 tanesi Türkiye Foto Muhabirleri Derneğince gönderilen ödüllü fotoğraflar, 10 tanesi de Muğlamızın eski günlerini yansıtan nostalji fotoğraflardır.

31 Mayıs 2016 tarihinde saat 14’te Vali Vekilimizin, Menteşe Kaymakamımızın, Menteşe Belediye Başkanımızın, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürlerinin, Gazete Cemiyetleri Başkanlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin, Yerel Basın Çalışanlarının ve onlarca Muğla halkının hazır bulunduğu 100’den fazla kişi ile Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okunmuştur.

İl Müdürlüğümüzce, serginin sınırsızlık meydanındaki hazırlıkları devam ederken açılıştan takriben 3-4 saat önce, gazeteci Halil Eğriboyun gelerek kasıtlı bir yaklaşımla sergide kendisine ait olan ya da olmayan tek bir Atatürk resimlerinin kullanılmadığını, bunun da kasten ve bilerek Atatürk’e hakaret olarak yapıldığını ileri sürerek sözlü sataşmada bulunmuştur.

 

“Muğla’daki Fotoğraf

Sergisinde Atatürk Krizi”

Adı geçen kişi serginin son halini görmeden, sergiyi doğru dürüst gezmeden, ki gezmiş olsaydı gerek eski Muğla resimlerinde gerekse Anadolu Ajans Muhabiri Durmuş Genç Arkadaşımızın çekmiş olduğu fotoğrafta Atatürkümüze ait fotoğrafların olduğunu görürdü. Daha önceleri de yaptığı gibi tamamen provokatif bir davranışla olayı Sözcü gazetesine “Muğla’daki Fotoğraf Sergisinde Atatürk Krizi” başlığıyla duyurmuştur.

 

Tamamen taraflı ve asılsız

bir haberdir

Bu haberle, hem İl Müdürlüğümüzü hem de fotoğrafları ile sergimize katılan muhabir gazeteci arkadaşlarımızı küçük düşürmeye çalışmıştır. Halbuki bu çalışmalar biz gazetecilere de örnek olarak daha şevkle çalışmamızı sağlamaktadır. Yapılan bu haber tamamen taraflı ve asılsız bir haberdir. Daha önce de gazeteci arkadaşlar arasında sıkça yaptığı provokatif ve kışkırtıcı bir harekettir.

Kurulduğu günden bu güne 4 yıldır yerel basının ve çalışanlarının yanında olmuş ve olmaya devam edecek İl Müdürlüğümüz ve yetkilileri üzerine isnat edilen bu asılsız haberi yanımızda bulunan gazete cemiyeti başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, yerel basın kuruluşlarımız ve çalışanlarımız ile birlikte şiddetle kınıyoruz.

Basınımıza saygıyla duyururuz. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık