Sağanak yağmur etkili oldu…

Çevre yolu ve şehir merkezinde sıkıntılar yaşandı…

Sağanak yağmur etkili oldu…
  • 24 August 2022, Wednesday 17:07

Milas’ta bugün öğlen saatlerinde başlayan yağmur, zaman zaman şiddetini artırarak devam etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çevre yolunda ve de şehrin bazı caddelerinde yine ulaşım sıkıntıları yaşandı.

Milas'ta kısa süreli etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, gündelik yaşamı olumsuz etkiledi.

BAŞKAN TOKAT’TAN ÇEVRE YOLUNDA CANLI YAYIN

Yağmurun yağdığı saatlerde ise Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, çevre yoluna giderek bölgeden canlı yayın yaptı.

Her yağmur zamanında aksayan trafiğe dikkat çeken Başkan Tokat, “çok yoğun bir yağmur ve yoğun bir trafik var. Vatandaşlarımızın çevre yolu ile ilgili şikayetleri devam ediyor. Bu yol Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda. Yağmurlu her havada sıkıntıları da devam ediyor. Bundan 10 yıl önce yolun gerekli eksiklerinin giderilmesi için projeleri yapıldı, 3 yıl önce de ödenek ayrılmadığı için yarım kaldı. Yolun alt yapısı olmadığı için yol su tutuyor. Bugün bu yoğun yağmurda şehrin iç kesimlerinde de doğalgaz çalışmalarının olduğu yerlerde de sıkıntılarımız var. Ama yine asıl büyük sıkıntı çevre yolunda. Ben bugün buradan Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine seslenmek istiyorum. Bu yol Milas’a yakışmıyor. Altyapısı olmaması ve trafiği kaldırmaması nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Bu yolun usulüne uygun hale getirilmesi lazım. Ayrıca kamyon trafiğinin azaltılması için diğer çevre yolunun da biran önce hayata geçirilmesi lazım. Ama bu yolun da biran önce düzenlenmesi gerekiyor. Yolda alt yapı olmadığı için Milas’ın alt yapısına bağlanamıyor. Yine karayollarına bilgi verdik ama yine müdahale yok. Okullar açıldıktan sonra daha da durum kötüleşecek. Milletvekillerimiz yolla ilgili defalarca soru önergesi verdi. Ama sonuç yok. Şu rezilliğe bakın. Her yıl turizm sezonu bitince tamamlanacak diyorlar ama kaç sezon geride kaldı. Yeniden yetkililere sesleniyorum. Biran önce bu yolu yaptıralım. Bakın katliam gibi kazalar meydana geliyor. Onlarca vatandaşımız yollardaki düzensizliklerden dolayı can veriyor. Milas çevre yolunu da biran önce düzenleyelim. Benzer katliamlar yaşanmasın. Milas’ı bu çileden kurtaralım” dedi.

YAĞMUR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Milas bugünden itibaren yağışlı havanın etkisine girdi.

Milas için bugün ve yarın için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken; gök gürültülü sağanak yağışa karşı dikkatli olunması isteniyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Gün ortasında başlayan ve Kent Merkezinde etkili olan sağanak yağış, kırsalda da hayatı olumsuz etkilendi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık