Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sağlık emekçileri anısına Anıt ağaç dikildi..

Sağlık emekçileri anısına Anıt ağaç dikildi..

Bugünsaat 16:00’da, Muğla Tabip Odası ve Milas Belediyesi işbirliği ile, Milas Şehir Parkı’na bir anıt ağaç dikimi gerçekleştirildi. Muğla Tabip Odası Başkanı Dr.Cafer Şahin ve Milas Belediye Başkan Yardımcısı Gülşen Gökçe ile Milas’ta görevli doktorların katıldığı Anıt Ağaç dikme töreninde doktorlar, dikilen Gülibrişim ağacının toprak dolgusunu yaparak can suyu verdiler. Daha sonra bir konuşma yapan Muğla Tabip Odası Başkanı Dr.Cafer Şahin, “14 Mart’ın Tıp Bayramı olarak kutlandığını, ancak pandemi dönemi boyunca verilen yoğun uğraşın en önemli, en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları olarak bunu düşünemediklerini belirterek, bu gün burada, tüm Türkiye’de yaptığımız gibi, belediyelerimiz ile işbirliği ile ve onların gösterdikleri yerlere, bu mücadelede yitirdiğimiz doktor, hemşire, tekniker, diş tabibi, eczacı, veteriner hekim vb. gibi bütün sağlık çalışanlarının anısına bir anıt ağaç dikmek için toplandık. Milas Belediyemize de, bu etkinlikte bizle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz. Pandemi ile mücadelemiz 1 yıldır sürüyor. Daha da devam edecek gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi virüsün mutant biçimleriyle bulaşa devam ettiğini görüyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülkemizde şimdiye kadar 47 bin civarında mutant virus vakası tespit edilmiş. Son günlerde de yine vaka sayısında artışlar olduğunu gözlüyoruz ve açıklamalar da bunu gösteriyor. Bu virüsle mücadelede şimdiye kadar 385 sağlık emekçisi hayatını yitirdi. Ülkemizde bu virus nedeniyle ölenlerin sayısı ise resmi rakamlarla 30 bine yaklaşmıştır. Biz gerçek rakamın çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Dünyada da bu virus, 117,5 milyon kişiye bulaşmış, bunların 2,8 milyonu ülkemizde bu hastalığa yakalanmış. Dünyada bu virus nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısı ise 2,6 milyonun üzerinde.

Sağlık çalışanları olarak virüsle mücadelemiz devam ediyor, edecek. Bu gün, Muğla Tabip Odası ve sağlık çalışanları olarak, bu mücadelede şimdiye kadar yitirdiğimiz 385 sağlık çalışanının anısına, bu anıt ağacı dikiyoruz. Arkadaşlarımız unutulmasın istiyoruz. Belediyemize de birliktelikleri ve katkıları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra, Tabip Odası Başkanı Dr.Cafer Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Gülşen Gökçe’ye günün anısına bir plaket armağan ederken, Gülşen Gökçe de, “siz sağlık emekçilerinin virüsle mücadeledeki öneminizi biliyoruz. Bu nedenle büyük bir gönüllülükle sizle birlikte bu ağacı dikiyoruz. Hayatını kaybeden bütün sağlık emekçilerinin anısı, bu anıt ağaçla yaşayacaktır” dedi.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis