Sağlıklı sonuçlar almak için ‘Tercih Birimi’ne danışın …

​Oktay ÇAYIRLI -

Sağlıklı sonuçlar almak için ‘Tercih Birimi’ne danışın …

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavına giren 8’inci sınıf öğrencilerinin doğru tercihler yapabilmeleri için ilçemizde iki ayrı noktada ‘Tercih Birimi’ oluşturdu…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, başta Anadolu ve Fen liseleri olmak üzere ortaöğretim kurumlarına yerleştirmelerde uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’yle (TEOG) ilgili öğrenci ve ailelere yardımcı olabilmek için ilçemizde iki ayrı noktada Tercih Birimi oluşturduklarını belirtti.

Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Yavuz Yıldırım, RAM’da görevli Psikolojik Danışman Ummuhan Eroğlu ve Munise Erek’in Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Psikolojik Danışmanı Rehber Öğretmen Münevver Top Ayla’nın ise Semiha Altunkan İlk – Ortaokulu’nda öğrenci ve ailelere tercihler konusunda yardımcı olduğunu belirten Karakoç, çocukların istemedikleri okullarda okumak zorunda kalmaması için tercih döneminde hata yapmamaları gerektiğine dikkat çekerek, “Bu yüzden aileler ve öğrenciler için Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Tercih Birimleri kurduk. Ailelerin ‘Tercih Biriminde’ görev yapacak olan uzmanlara danıştıktan sonra okullardaki tercih işlemlerini yapmaları daha sağlıklı olacak” dedi.

15 Temmuz tarihinde başlayan TEOG tercihleri 25 Temmuz’a kadar sürecek. Öğrenciler TEOG tercihlerini e-okul aracılığı ile yapacaklar.

Yerleştirme işlemleri ile ilgili diğer bazı bilinmesi gereken bilgiler ise şöyle:

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacak.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

9 - 15 Ağustos 2016, 19 - 23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak.

Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 05 – 08 Eylül 2016 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.

Mecburi ilköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu liseleri, Anadolu İmam Hatip liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri, Çok Programlı Anadolu liseleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecek.

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre % 5’lik dilimden seçilecek. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabilecekler.

Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutulacak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu haktan yararlandırılacak. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık