Sakarya İlkokulu öğrencilerinden ilginç bir kermes!

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Sakarya İlkokulu öğrencilerinden ilginç bir kermes!

İlçemizdeki en köklü eğitim kurumlarından Sakarya İlkokulu 2/D sınıfı öğrencileri, Atapark’ta ilginç bir kermes etkinliğine imza attılar. Tezgâhın başında satış yapan ve pazarı denetleyen zabıta kılığına giren öğrenciler, toplayacakları bağışlarla da ihtiyaç sahibi bir engelliye tekerlekli sandalye alacaklar.

Annelerin hazırladıkları yöresel lezzetleri satışa çıkaran, pazarcı esnafı gibi giyinen, tezgâhın başında ‘Gel vatandaş’ diye bağıran ve onları denetleyen zabıta kıyafeti giymiş Sakarya İlkokulu 2/D sınıfı öğrencileri, Türkiye’nin ilk çocuk pazarcıları oldular. Sakarya İlkokulu Müdürü İbrahim Şahin; “Çocuklar büyürken, hayatı da öğrenmeleri açısından böyle bir kermes düzenlendi” diyerek, Türkiye’de ilk kez böyle bir pazarın çocuklar tarafından kurulduğuna dikkat çekti. Okul Aile Birliği tarafından organize edilen kermes fikrinin, iki öğrenci annesi tarafından ortaya atıldığını belirten Okul Müdürü Şahin; “Fikri, Okul Aile Birliği Başkanımız ile paylaştık. Okul Aile Birliği yönetimi de sıcak baktı ve hızlı bir şekilde tamamlanan hazırlıkların ardından bugün kermesimizi düzenledik. Sabah saat: 09.00 gibi kermes kuruldu ve saatler öğleyi gösterdiğinde inanılmaz bir ilgi ile karşılaştık. Alışveriş yapanlar veya Atapark’tan geçenler, çocukları bu ilginç kıyafetler içinde görünce ellerindeki cep telefonlarıyla kayıt yapıyorlar. Farklı ve çocuklarımız için yararlı bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Toplanan bağışlarla tekerlekli sandalye alınacak…

Kermesi düzenleyen Sakarya İlkokulu 2/D sınıfı öğrencileri, tezgâhların ön tarafına bir de bağış kutusu koyarak, toplanacak bağışlarla çok anlamlı bir iş yapmayı planlıyor. Engelli ve tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir vatandaşa, tekerlekli sandalye almayı planlayan çocuklar, bu davranışlarıyla da büyüklere örnek oldular.

   

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık