Salı pazarı haftada 5 gün kurulacak

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Salı günleri kurulan Milas’ın merkez pazarının yoğunluğu azaltmak amacıyla hafta içi her gün kurulacağını söyledi. Tokat ayrıca, şimdiye kadar 50 bin maskenin ücretsiz dağıtıldığını ve hedefin 100 bin maske olduğunu kaydetti. Kullanılmış maskelerin tıbbi atık olarak değerlendirildiğinin altını çizen Tokat, kentin önemli bölgelerine konteynır konulduğunu, bu konteynıra ulaşamayanların ise, maskelerini poşetleyerek çöpün dışına bırakmasını istedi.

Salı pazarı haftada 5 gün kurulacak

Geçtiğimiz günlerde; sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulamayan pazarların Çarşamba günü kurulacağını açıklayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bundan böyle Milas’ın merkez pazarının hafta içi her gün kurulacağını söyledi.
Canlı yayınla halkı bildiren Başkan Tokat, “Salı pazarımız mevcut şekliyle kurulmaya devam ediyor ancak yoğunluğu azaltmak amacıyla salı pazarımızın, hafta içi her gün, kapalı pazar yerinde açık kalmasına karar verdik. Salı günü yine herkes kendi yerlerinde sergi açacak, diğer günler ise kapalı pazar yerinde zabıtanın göstereceği yerlerde konuşlanmak suretiyle açık kalacaktır. Daha önce açık kalmasına karar verdiğimiz pazarlar yine, açık kalmaya devam edecektir. Köylerimizdeki pazar hususunda da aldığımız karar geçerlidir. Mümkün olduğu kadar muhtarlarımız denetiminde evlere satış yapılacak. Bütün pazarlarımızda bakanlığımızın belirlemiş olduğu tedbir ve prensipler uygulanmaya devam edecektir.” dedi.
Gezici seyyar uygulamasının da başladığını hatırlatan Tokat, “Belediyemiz sosyal medya hesabımız yoluyla gerek esnafımıza gerekse vatandaşımıza ilanen bildirilmektedir. Bu iletişim numaralarından yararlanarak evlerinize sipariş verebilirsiniz.” şeklinde konuştu.
 
HEDEF 100 BİN
Başkan Tokat, belediyenin ücretsiz olarak maske ve eldiven dağıtımı yapmakta olduğunu hatırlatarak, “Bu dağıtımı genellikle pazaryerlerimizde, insanların toplu olarak bulunduğu kalabalık yerlerde ve kamu kuruluşları ile işyerleri ve ayrıca mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerde dağıtıyoruz. Şimdiye kadar 50 binden fazla maskeyi, 30 binden fazla eldiveni ücretsiz dağıttık. Bu hafta gelecek siparişlerle 100 bin maskeye ulaşmayı, 50 binden fazla eldiven hedefini öngörüyoruz. Sadece dışardan sipariş ederek değil, kendimiz imal ederek de özellikle maske potansiyelimizi artırma çabasındayız. Önümüzdeki süreçte maskeleri kendimiz üretmeye başlayacağız. Özellikle kırsal mahallelerde muhtarlarımızın işbirliğiyle dağıtmayı planladık.” ifadelerini kullandı.
 
 
“MASKELERİMİZİ GELİŞİGÜZEL ATMIYORUZ”
 
Tokat, açıklamalarının sonunda, “Maskelerimizi çöp sepetlerine, açık alanlara gelişigüzel atmıyoruz. Hükümetimizin belirlemiş olduğu esaslara göre; maskemiz artık tıbbi atık olarak kabul ediliyor. Ve gelişi güzel atılması yasaklanıyor. Kullanılmış olunan maskelerimizi, gelişigüzel atmayalım. Belediye olarak gri ve yeşil plastik konteynırlar temin ettik. Özellikle belediye hizmet binalarımızda, pazaryerlerinin giriş ve çıkışlarında, Atapark’ta, kamu binalarında, merkezi nitelik arz eden merkezlerde bidonlarımızı koyup, üzerine maske ve eldiven için olduklarını belirten işaretler koyacağız.
Maskeler konusunda toplum sağlığı açısından hassas olunmasını bekliyoruz. Bu alanlar dışında, özellikle evlerde maskelerimizi ve eldivenlerimizi balkonlarda özel poşetler içerisinde kapalı olarak tutmamız gerekiyor. Dolmuş olan poşetlerinizi ise, çöp tenekesinin dışına, bırakmanızı istiyoruz. Biz bu malzemeleri ayrıca toplayacağız. Tıbbi malzeme esaslarına göre bertaraf edeceğiz.”

"SIZ EVİNİZDE KALIN, PAZAR MAHALLENİZE GELSİN"
Öte yandan Milas Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan yurttaşlar için ve Pazar yerlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla başlatılan Seyyar Pazar projesi, vatandaştan büyük ilgi görüyor. "Siz evinizde kalın, Pazar mahallenize gelsin" sloganıyla başlayan hizmet sayesinde yurttaşlar evlerinden çıkmadan uygun fiyata pazar alışverişlerini yapabiliyor.
Milas  Belediyesi, koronavirüs salgını boyunca yurttaşların taze sebze ve meyve ihtiyacını karşılayacak ve üreticiye destek olacak örnek bir projeyi hayata geçirdi. Salgın nedeniyle evde kalmak zorunda kalan yurttaşların kapılarına pazarı taşıyacak Seyyar Pazar uygulaması önceki gün Milas’ta başladı. Kısa sürede Milas genelinde yaygınlaşacak proje sabah erken saatlerde  Emek ve İsmetpaşa mahallelerinde  başladı..
Uygulamadan vatandaşların memnun kaldığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; “Salgın korkusundan evlerinden çıkamayan ve 65 yaş üstü  pazarlara gidemeyen yurttaşların bazıları sepet sallayarak bazıları da araçların yanına gelerek alışveriş yapma imkanı buldu. Evlerinden alışveriş yapan Milaslıların uygulamadan oldukça memnun kaldığı görüldü. Bu süreçte bize destek veren pazarcı esnafımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu uygulamayı Milas geneline yaymayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık