Şampiyonluk mücadelesinden Göltürkbükü kazançlı çıktı

 Göltürkbükü Belediyespor:1 Milas Gençlikspor:1

 Şampiyonluk mücadelesinden Göltürkbükü kazançlı çıktı
  • 18 December 2019, Wednesday 9:46

 Maçın Hakemleri: Mustafa Selçuk, Adil Yalçındağ, Onur Alıcı
Gözlemci: Akın Türkiş
Göltürkbüküspor: Berkay Kavuncu, Ertuğrul Şansal, Mahsum Bozkurt, İsmail Demirtaş, Doğan Can Kartal, Mustafa Tombul, Cumaali Kurt, Mustafa Kemal Savaşçı, Hilmi Kızıl, Hüseyin Sönmez, Sinan Ağıl
Yedekler: Özgür Oğur, Mehmet Akif Yıldırım, Mustafa Topoğlu, Buğra Şimşek, Arda Akyel, Ferhat Çaylak, Emre Karsak
Teknik Sorumlu: Muhsin İnam
Milas Gençlikspor: Yiğithan Yılmaz, Samet Dilli, Okan Pınar, Halil İbrahim İnce, Feyyaz İpek, Vedat Aras, Mehmet Özdağlı, Burak Bayar, Mert Kalenderoğlu, Zekeriya Baş, İhtilal Durmuş
Yedekler: Oğuzhan Gürler, Serkan Bülbül, Ali Bekir Doğan, Özgür Görkem Balık, Yunuscan Ataş, İzzet Şahin
Teknik Sorumlu: Âlim Deligöz
 Beraberlik Gölköy’e yaradı
Muğla Birinci Amatör Küme Liginde şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın Gölköy Sahasındaki lig maçından gülerek ayrılan takım lider Göltürkbükü oldu.
15 Aralık Pazar günü oynanan lig maçında sahaya mutlak galibiyet hedefi ile çıkan ilçemiz takımı Milas Gençlikspor, maçın henüz 7. Dakikasında kalesinde golü gördü.
Gelişen bir göl atağında Milas savunması atağı faulle kesti. Atışı Ertuğrul kullandı. Gençlikspor kalesine ortalanan topa Milas savunma oyuncusu Feyyaz ters bir kafa vuruşu yaptı. Filelerle buluşan top gol olarak Göltürkbükü adına kayıtlandı.
Gol sonrası çabuk toparlanan İlçemiz takımı yaptığı sağlı sollu ataklarla Göltürkbükü kalesini bunaltmaya başladı.
Dakika 20’de Vedat’ın pası ile Göl ceza sahasında topla buluşan İhtilal sert bir şutla kaleyi yokladı. Top üstten auta çıktı.
Dakika 25’te Milas atağında Zekeriya Baş kaleye güzel bir orta yaptı. Okan Pınarlı ceza sahası içersinde topa güzel vurdu. Göltürkbükü savunması topu kornere attı.
Beraberlik golü penaltıdan geldi
Dakika 30’da Milas Gençlikspor atağında ceza sahası içersinde son olarak topla Feyyaz buluştu. Çektiği sert şut Göl oyuncusu Doğan Can’ın eline çarptı.
Penaltı atışında topun başına takım kaptanı Samet Dilli geçti. Topla kaleciyi farklı köşelere gönderen Samet takımın 1-1 lik beraberlik golünü attı.
Bu golle Milas Gençlik yeniden galibiyet için umutlandı.
Dakika 45’te maçın son atağını ev sahibi takım Göltürkbükü yaptı. Hüseyin ceza sahası içersine girer girmez sert vurdu. Top kaleci Yiğithan’da kaldı.
 İlk yarı 1-1 lik beraberlikle tamamlandı.
Göl seyircisi şampiyonluk maçına ilgi göstermedi
Birinci amatör Küme Liginin A grubu şampiyonluk maçında lider olarak sahaya çıkan Göltürkbükü takımına tribünlerden destek gelmedi.
Çok az sayıda futbolseverin izlediği lig maçının ikinci yarısında konuk takım Milas Gençlikspor tek kale futbol oynadı. Göltürkbükü beraberliği korumak ve konrta ataklarla gol bulmak için daha çok savunma ağırlıklı bir futbol oynadı.
Maçın ikinci yarısında bir gol bulmak adına Göltürkbükü kalesine yüklenen Milas Gençlikspor maçta en tehlikeli ve en etkin gol pozisyonunu dakikalar 65’i gösterirken buldu.
Ceza sahası dışından Göl kalesine sert bir şut gönderen Samet’in şutunu göl savunması zorlukla ceza sahası üzerine taşıyabildi. Dönen topa Burak Bayar yetişti kaleye yüzü dönük şekilde topu plase ile kaleye gönderdi. Kale çizgisini geçmekte olan topa Göl savunması son anda yetişerek topun çizgiyi geçmesini önledi. 
Bu pozisyonda Milas Gençlikspor futbolcuları topun kale çizgisini geçtiğini belirterek yan hakeme itiraz ettiler ancak oyun devam etti.
Dakika 67’de Milas atağında Göl takımı atağı faulle kesti. Atışı Burak kullandı. Ceza sahasına ortalanan topa Feyyaz kafayı vurdu top üstten auta çıktı.
Dakika 80’de Samet ortaladı Burak ceza sahası içersinde kafayı vurdu. Top yine üstten auta çıktı.
Dakika 85’te Milas atağında ceza sahası içersinde İhtilal topla buluştu. Kaleye şut çekmek üzereyken savunma tarafından düşürüldü. Orta hakem bu pozisyona devam kararı verdi.
Maçın kalan sürelerinde her iki takım adına gol sesi çıkmayınca maç başladığı gibi ancak karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.
Göltürkbükü sahasında oynanan şampiyonluğu etkileyecek lig maçında beraberlik Göltürkbükü takımına yaradı. 
Göltürkbükü aldığı bu 1 puanla puan sayısını 20’ye çıkarttı. Milas Gençlikspor ise 19 puanda kaldı.
Ligin tamamlanmasına 3 hafta kala fikstür ve maç avantajı olan Göltürkbükü takımı şampiyonluğunu ilan etmekte önemli bir avantaj kazanmış oldu.
Hafta sonu Göltürkbükü takımı deplasmanda ligden düşen Bafa Belediye Zeytinspor ile Selimiye Sahasında oynarken Milas Gençlikspor takımı ise Pazar günü Milas Şehir Stadyumu’nda, yine şampiyonlukta iddiası bulunmayan orta sıralarda yer alan Yalı Gençlikspor ile mücadele edecek.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık