Sanatla buluşup huzur bulmak

Gülçin ERŞEN -

Sanatla buluşup huzur bulmak

Çocukken çok güzel resim yapardım. Ortaokul ve lise yıllarımda resim dersinden en yüksek notları almakla kalmaz, boş derslerde, tenefüslerde isteyen arkadaşlarıma resim çizerdim. Resme bayılırdım. Şimdi oğlum öyle... Ressam olan büyük amcamın yanısıra pekçok kişi oğlumun bu resim yeteneğini - iyi bir hoca rehberliğinde – değerlendirmemi öneriyor. Ben ise, yaşam telaşı türlü uğraş ve sorunları bahane ederek, yıllardır resim yapmıyordum. Son 5-6 yıldır, oğlumun isteği üzerine bazı çizimler (arabalar, süper kahramanlar, resimli roman ve çizgi film kahramanları...) yaptığım oldu. Ama, aslında ben de iyi bir hocayla resim çalışmalarına başlamak istiyordum. “İyileşecek hastanın, doktor ayağına gelirmiş” sözündeki gibi, meğer Güllük’te “Usta” bir ressam 5 yıldır yaz aylarında, halk eğitimi kurslarının da düzenlendiği deniz kıyısındaki tarihi binada atölye çalışmalarını sürdürüyormuş.

Resim kursu demiyorum. Çünkü, benim de katıldığım çalışmalar aslında Ressam Onur Atakara’nın değimiyle, “Sanatı insanlarla buluşturup birlikte güzel şeyler üretmeyi amaçlıyor.” Tabii bu arada - ben dahil - resime belli bir şekilde bulaşmış kişiler, aslında öğrendiklerini ya da eğitim aldıklarını duyumsamaktan çok, keyifle sanatsal bir uğraşın içerisinde yer almış oluyorlar.

 

Kimler, neler yapıyorlar?

Yıllar önce, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi adını alan, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden 1973’de mezun olan Onur Atakara, yüksek lisans ve kısa bir süre öğretmenlik yapmış. 1973’ten sonra, İstanbul’da kendi atölyesinde bir yandan resim çalışmalarını ve eğitmenliği sürdürürken, çeşitli kuruluşlarda profesyonel olarak sanat danışmanlığı görevini yürütmüş.

2011’den bu yana Güllük’te yaz aylarında atölye çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Atakara, halktan büyük ilgi gördüklerini belirterek şöyle konuştu: “Amacımız, sanatı insanlarla buluşturup, birlikte güzel şeyler üretmek. Her yıl haziran sonundan eylül sonuna dek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortalama 10 kişiyiz. Daha önce kursa gitmiş, resim yapmış, hevesli arkadaşlardan oluşuyor. Eylül’de mutlaka sergi açıyoruz. Yerel yönetim, Milas Belediyesi, gerekli desteği veriyor.

Çalışmalara katılanlardan bazılarından aldığım görüşleri aktarayım:

Berdan Dural: Dört yıldır hocamla, yaz aylarında çok severek haftada 2-3 gün çalışıyoruz. Diğer zamanlarda ne yazık ki atölye çalışması olmadan üretemiyorum. Yaz boyunca birkaç tablo yapabiliyorum. İleride dostlarıma hediye etmeyi düşünüyorum.

Canan Hatipoğlu: Venedik’te Güvercinler adlı bir resim çalışıyorum. Oruç tutarken, resim yaparak çok güzel zaman geçiriyorum. 14:00 – 17:00 arası atölyede bulunuyorum. 5 yıldır geliyorum. Daha önce Ankara’da kursa gitmiştim. Karma resim sergimiz olmuştu. Burada senede iki kez sergi açıyoruz. Onur Atakara ile yaptığım çalışmaları daha başarılı buluyorum.

Tülin Kayabaş: Ben ilk, dört yıl önce gelmiştim. 1-2 yıl devam ettim. Sonra çini gibi başka el sanatları kurslarına katıldım. Bu yaz yeniden resim çalışmalarına başladım, hocamızı bulmuşken...

Ben de hazır Onur Atakara gibi şevklendirici bir ressamla, huzurlu bir ortamda çok sevdiğim bir sanatla uğraşma olanağı bulmuşken, fırsatı değerlendiriyorum. Sizlere de öneririm.

(2 Temmuz 2016 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık