“Seçim tarihinin neden 24 Haziran olarak belirlendiği ortaya çıktı!”
Adem KANKAYNAR -

CHP Milas İlçe Örgütü tarafından, seçimlerin ardından geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak ve önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesinde neler yapılacağını konuşmak, tartışmak üzere İlçe Danışma Kurulu toplantısı düzenlendi.
Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya “CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Milletvekilleri; Mürsel Alban, Suat Özcan, Av. Burak Erbay, Süleyman Girgin, eski dönem Milletvekillerinden Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Faik Karagöz ve Zeynep Çınar, CHP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri ile çok sayıda mahalle muhtarı ve partili yurttaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl marşımızın okunmasıyla başlayan İlçe Danışma Kurulu toplantısında, divan heyetine ilçe yönetim kurulu üyeleri Mustafa Özgülergil, Pelin Kara ve Vildan Kılbey seçildiler.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu, “24 Haziran’da yaz sıcaklarına rağmen olağanüstü bir performansla köy köy, ev ev dolaşarak partimizin oylarını korumaya ve yükseltmeye çalıştık. Bu sürecin gerçekten de, ülkeyi yönetenlerin de bir ara dediği gibi ‘erken seçimin ihanet olduğu’nu bugün daha iyi görmüş durumdayız. Erken seçimlerin ekonomiyi ne hale getirdiğini şu anda yaşamaktayız. İlçe Danışma Kurulu toplantısını bu koşullarda yapmak üzere buradayız. 24 Haziran seçim sonuçlarını bir önceki seçim sonuçlarıyla kıyasladık. Her şeyden önce bu seçimlerde cumhuriyeti isteyenlerle, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini isteyenlerin arasında geçen bir seçimdi. Bu seçim bazı ittifakları da doğurdu. Hiç beklenmedik bir şekilde düne kadar başkanlık sistemine karşı olan bir devlet büyüğümüz ‘başkanlık gelebilir’ dedi. Ve bu açıklamanın ardından bu sisteme uygun yasalar çıkarıldı, 24 Haziran’da da bu yeni sistem bir anlamda oylandı. Hesapları kendi açılarından tuttu. Bunu kabul etmek gerekiyor. Zaten seçimlerin bu senenin sonunda yapılması veya daha sonra yapılmasına tahammülleri yoktu. Onlar tarafından bugün yaşadığımız ekonomik çöküntü görünüyordu. Onlar da bu enkazın altında kalmamak için önce milli mücadelenin başlangıcı olan tarih 26 Ağustos dediler, ama baktılar ki durum çok daha vahim, 24 Haziran olarak belirlediler. Seçim gerçekten de ittifakların seçimine dönüştü. Hiç hesapta olmayan bir AKP-MHP birleşmesi, karşılarında da CHP’yi yalnız bırakma düşüncesi, hatta HDP ile eşleştiren bir düşünce vardı. MHP’den kopan bir grup tarafından kurulan İYİ Parti’nin 24 Haziran’da yapılacak seçimlere katılması, takvim olarak mümkün görünmüyordu. Bu nedenle bir Pazar sabahı hepimizi önce şok eden ama sonra mutlu eden bir gelişme yaşandı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesi için izin verdi ve böylelikle bu partinin de seçimlere katılmasını sağladı. Eğer bugün demokrasi gereği tüm siyasi düşünceler meclise yansıdıysa, bunda Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun payı büyüktür. Çünkü belki de cumhuriyeti kurtaran hareket olmuştur. Bu anlamda bu ülkede demokrasiye ve cumhuriyete inanan yurttaşlarımızın da takdirini kazanan bir davranış olmuştur. Sonrasında ise sadece AKP-MHP ittifakına karşı değil, tüm devlet imkânlarının kullanıldığı bir yapıya karşı mücadele ettik. Sonuç belki istediğimiz gibi olmadı, verilen mücadele yetersiz görülebilir, hatalar vardı denilebilir fakat özveriyle herkes elinden geleni yaptı.
İşte bugün hatalarımız nelerdi, nerede eksik kaldık, önümüzdeki yerel seçimlerde neler yapmalıyız diye konuşacak, tartışacak ve ortak bir karara bağlayacağız” dedi ve toplantının ikinci bölümünün basına kapalı olduğunu belirterek, basın mensuplarından dışarı çıkmaları için ricada bulundu ...





