Şehit Aileleri ve Gaziler için ‘Birer Lira’

ÖNDER Spor Haber

Şehit Aileleri ve Gaziler için ‘Birer Lira’

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yaz Spor Okullarına katılan binden fazla sporcunun, harçlıklarından birer liraları, düzenlenen bir etkinlikle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazilerinin ailelerine iletilmek üzere İl Müdürlüğü’ne teslim ettikleri bildirildi.

Muğla Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törene Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, ASK Muğla Başkanı Mehmet Top, TÜFAD Genel Sekreteri ve Muğla Şube Başkanı Aladdin Naganlu, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Nihat Ekinciler, Sevgi Öztürk ve Menteşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mutlu Uzun’un da aralarında bulunduğu minik-genç sporcular ve sporcu yakınlarından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Minik-genç sporcuların birer liralarını bir sandığa attıkları törende, yardımda bulunan her sporcuya ve ailelerine Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz tarafından Türk Bayrağı Rozeti takıldı.

Sporculardan bir lira yardım fikrinin yine minik bir basketbolcu sporcudan çıktığını belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; “İdman sonrası, daha 9 yaşındaki çocuğumuz, elindeki 1 lirayı antrenörüne uzatıp ‘Hocam ben bu paramı şehitlerimizin ailelerine göndermek istiyorum’ diyerek veriyor. Antrenörümüzün gözleri dolmuş. Durumu bize anlatınca, biz de çocuklarımızın bu hissiyatına öncülük etmek istedik. Eğer onların 1 doları varsa, Türkiye Cumhuriyeti çocuklarının da aslan gibi yürekleri ve Türk Liraları var. Bu dayanışma, bu düşünce daha bu yaştaki çocuklarımızda varsa bu ülkenin önünde kimse duramaz” dedi.

Çocuklar tarafından toplanan paraların, sürmekte olan yardım kampanyasına iletilmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderileceğini söyleyen Öçalmaz, “İlimiz genelinde 60 binden fazla sporcumuzla, spor kulüplerimiz, antrenörlerimiz ve personelimizle bu kampanyaya elimizden gelenin daha fazlası ile destek olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık