‘Şehitlerimize saygıyla’

​“Çanakkale Zaferinin 101’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla yarın ilçemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

‘Şehitlerimize saygıyla’

“Çanakkale Zaferinin 101’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla yarın ilçemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Saat 9.30’da Milas Şehir Mezarlığı’ndaki şehit mezarlarının ziyareti ile başlayacak olan program, saat 10’da Atatürk Anıtı önünde devam edecek.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak.

Gün içinde daha sonra saat 10.30’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ‘Şehitlerimiz Anısına’ bir program düzenlenecek.

Etkinlikler, saat 11.30’da Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nca, Kartal Gazinosu’nda Şehit Ailelerine ikramda bulunulmasıyla sona erecek ...

 

Mesajlar

Dün, gazetemizin yayına hazırlık sürecinde haber merkezimize ulaşan “Çanakkale Zaferinin 101’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü” mesajları şöyle ...

 

Muğla Valisi Amir Çiçek

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası ve milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en önemli simgelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir azmin ve inancın zaferidir.

Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız Milli mücadele yılları için hem moral, hem ışık, hem de yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önsözü olmuştur.

Yüce Türk milleti, gazi ya da şehit olmaya hazır milyonlarca vatan evladıyla, bugüne kadar sahip çıktığı bu emaneti bundan sonra da canından aziz bilip koruyacak ve gelecek nesillere aktaracaktır.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferi münasebetiyle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayattaki gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

 

Milas Belediye Başkanı

Muhammet Tokat

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünde, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun..

Çanakkale Deniz Zaferi Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır.

Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir.

Çanakkale Savaşları, milletimizin, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.

Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile, tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimize karşı bir borç bilmeliyiz.

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık