Sel afeti yaşayan Pakistan’a Muğla’dan Yardım..

Muson Yağmurları Dolayısıyla Sel Afeti Yaşanan Dost ve Kardeş Ülke Pakistan’a Başlatılan İnsani Yardım Kampanyası kapsamında Muğla’da toplanan yardımları ulaştıracak ilk tırlar yola çıktı.

Sel afeti yaşayan Pakistan’a Muğla’dan Yardım..
  • 20 September 2022, Tuesday 10:05

Sel dolayısıyla binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği,  ülkenin nerdeyse 2/3’sinin sularla kaplandığı, 1.1 milyon evin hasar gördüğü, 800 bine yakın hayvanın telef olduğu Pakistan’a ülkemizin insani yardımları devam ediyor.

Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım eli uzatmak amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı öncülüğünde ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan ve Muğla’da da Valiliğin koordinesinde yürütülen yardım kampanyasında toplanan aynî yardımlar, Pakistan’a gönderilmek üzere Ankara’ya yola çıktı.

İl Genelinde toplanan 2420 gıda kolisi ve 825 hijyen kolisinin bulunduğu iki tır yardım malzemesi, Menteşe’de bulunan AFAD Ayni Bağış Markezinden Vali Yardımcısı M.Suphi Olcay, Vali Yardımcısı Vekili Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Özkan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Özden İşler tarafından uğurlandı. Pakistan’a yardımların devam edeceği belirtildi.

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık