Servis şoförlerini bilgilendirme toplantısı

ÖNDER Haber -

Servis şoförlerini bilgilendirme toplantısı

İlçemizde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik toplantı düzenlendi… Toplantıya katılan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kanun ve yönetmelikler hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, Milas İlçe Emniyet ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri de öğrenci taşımacılığı konusunda uyulması gereken kurallara bir kez daha dikkat çekip uyarılarda bulundular …

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda dün saat 10’da, ilçemizde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan servis şoförleri, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Akın Coşkun, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından; kanun, yönetmelik ve trafik kuralları hakkında bilgilendirildiler.

 

Çok geniş bir alanda

taşıma yapılıyor

İlçemizde 37 taşıma merkezinden, 267 araçla, 4 bin 108 ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim öğrencisinin taşıma işleminin gerçekleştirildiğini belirten Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, “Çok geniş bir alanda taşıma çalışması yapıyoruz. Neredeyse bir ilçe nüfusunun taşımasını gerçekleştiriyoruz. Taşıma ihale şartnamesinde belirlenen bazı hususları bugün bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Sizlerden, öğrencilerin okullarına kadar teslim edilmesi konusunda daha duyarlı ve hassas olmanızı bekliyoruz. Okul önleri ve bahçeleri dışındaki alanlarda hiçbir gerekçeyle öğrenci bırakılmamalı. Ayrıca araçlarınıza taktığınız kamera kayıtlarını da her hafta Cuma gününe kadar mutlaka okul yöneticilerine teslim edin. Keyfi araç, sürücü ve güzergah değişikliği sakın yapmayın. Çünkü davranışınızla ihale şartnamesinin de dışına çıkmış oluyorsunuz. Araçlarınızın içindeyken de hareketlerimize ve konuşmalarımıza mutlaka dikkat edelim” dedi.

 

Yaklaşık 30 araç daha

Taşımacılık konusunda araç eksikliğinin bulunduğunu belirten Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise, “Orta öğretim öğrencileri için önümüzdeki günlerde yeni bir taşıma ihalesi yapılacak. Yaklaşık 30 araç daha taşıma sistemine dahil edilecek. Böylelikle 267 olan araç sayımız 300 civarına çıkacak. Taşımacılıkla ilgili mutlaka sorunlar yaşıyorsunuzdur. Ama bu ihaleler kanun kapsamında yapılıyor. Sizler de bu kanun maddelerini ve sözleşmedeki maddeleri okuyarak ihalelere giriyorsunuz. Onun için kanun ve sözleşme dışına çıkacak davranışlarda bulunmayın” dedi.

 

Araç konusunda

sıkıntı yok

İlçemizde öğrenci taşımacılığı konusunda araç sıkıntısı yaşanmadığına değinen Milas Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal ise, “İlçemizde 300 civarında TM ve 700 civarında ise S plakalı araç var. Araç konusunda sıkıntımız yok. Ama ilçemizin coğrafi yapısına bakıldığında, bazen sorunlar yaşıyoruz. En büyük sorun öğrenci taşıma yönetmeliğine uymayan kişilerin taşıma yapması. Bu sıkıntı aşılamadı. Bizim için öğrenciler çok önemli. Hassas olmak zorundayız. Kanunen öğrencileri S plakalıların taşıması gerekiyor. Fakat ihaleye katılan TM plakalı arkadaşlarımız da uygun teklif verdikleri için ihale alabiliyor. Bu süreçte yaşanan sıkıntıların farkındayız. Çözmeye çalışacağız” dedi.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin, özellikle trafik kuralları ile ilgili yaptıkları bilgilendirmelerin ardından toplantıya katılan servis sürücüleri de, yaşadıkları bazı sorun ve sıkıntılarını dile getirdiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık