Sevgi ve özlemle …

Adem KANKAYNAR -

Sevgi ve özlemle …

24 Ocak 1993 tarihinde, hain bir terör saldırısında hayatını kaybeden Uğur Mumcu, aramızdan koparılıp alınışının 25’nci yıldönümünde CHP Milas İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Atapark’ta, 25 yıl önce anısına dikilen ağacın dibine karanfiller bırakılan Mumcu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

24 Ocak 1993 tarihinde, evinin önünde aracına konulan bombanın patlatılmasıyla hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu, ölümün 25’nci yıldönümünde, yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Hain bir terör saldırısına kurban giden Mumcu için CHP Milas İlçe Gençlik Kolları, bir anma programı düzenledi. Atapark’ta, anısına dikilen ağacın çevresini karanfillerle donatan CHP’liler, saygı duruşunda bulunup İstiklal marşımızı okudular.

 

Tüm demokrasi şehitlerimizi anıyoruz …

Atapark’ta düzenlenen törende konuşan CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, ‘Aydınlanma ve Demokrasi’ haftasında sadece Uğur Mumcu’yu değil, tüm demokrasi şehitlerini andıklarını belirterek; “Bugün belki onların olmasını istediği şartlardaki bir ülkede yaşamıyoruz, ancak onlar gibi düşünenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Her yıl büyük bir özlem, sevgi ve saygıyla andığımız Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve daha nice ülkemizin aydın insanlarının yanı sıra bugün ordumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri, yani Mehmetçiklerimiz Suriye topraklarında, ‘Zeytindalı’ adı verilen bir operasyon yürütüyorlar. Televizyonlardan öğrendiğimize göre şehitlerimiz var. Buradan tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tüm katılımcılar, ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu anısına dikilen ağacın çevresine bırakırken, akşam saat 19.30’da Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Kültür Merkezi’nde de Uğur Mumcu ile ilgili etkinliğin yapılacağı duyuruldu ...

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık