Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sevinen Ortaca üzülen Turgutreis oldu

BAL ligi takımı Ortaca Belediyespor ile Süper Amatör Küme Ligi Şampiyonu Turgutreisspor arasında oynanan BAL Ligi Play Off maçında kazanan ve sevinen Ortaca Belediyespor oldu.

Sevinen Ortaca üzülen Turgutreis oldu

Muğla Atatürk Stadyumunda 27 Nisan Cumartesi günü oynanan BAL Ligi karşılaşmasında maç öncesinde Muğla ASKF Yönetimi ve Başkan Mehmet Top her iki takımın takım kaptanlarına ve maçın hakemlerine çiçek vererek başarılı bir maç olmasını dilediler.
Turgutreis takımının santra vuruşu ile başlayan müsabakanın henüz 10.dakikasında gelişen bir Tugrutreis atağında maçın en erken golü geldi.
Turgutreisspor’un orta saha oyuncusu Jerryson topu ceza sahasına ortaladı. Ortaca savunmasını geçen topla Mustafa Balcıoğlu buluştu. Plase bir vuruşla golü atan Mustafa Turgutreisspor’u 1-0 öne geçirdi.
Maçın sevincini yaşamaya çalışan Turgutreis dakika 15’te golü yedi. Ortaca atağında Turgutreis ceza sahasına ortalanan topla son olarak Melih Kılıç buluştu. Melih güzel bir plase ile topu kaleci Metin’in yanından filelerle buluşturarak beraberliği sağladı ve skoru 1-1 yaptı.
İlk yarıda daha atak ve baskılı oynayan Ortaca Belediyespor oldu. Dakika 30’da Ortaca gole çok yaklaştı. Hüseyin Yemiş güzel bir orta ile topu Turgutreis kale sahasına ortaladı. İlk golün sahibi Melih yükseldi ve kafa ile topu kaleye gönderdi. Top az farkla üstten auta çıktı.
Dakika 35’te Ortaca atağında orta sahada ikili mücadelede Turgutreis futbolcusu Batuhan Demir rakibine sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü.
İlk yarı 1-1 beraberlikle tamamlandı.
Goller ikinci yarıda geldi
Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıya göre daha hareketli ve gol ataklarının bol olduğu bir mücadele ile geçti.
İkinci yarıda ilk net gol atağı Turgutreis’ten geldi. Gelişen Turgutreis atağı Ortaca savunması tarafından korner ile kesildi. Ceza sahasına ortalanan topu kaleci uzaklaştırdı. Dönen topu Turgutreis savunma oyuncusu Melih Kemal Kırtay düzgün bir vuruşla kaleye gönderdi. Karışan kale içinde topu son olarak Muhsin Erözkan çizgiden çıkartarak takımın gol yemesini önledi.
Dakika 60’ta Ortaca atağı penaltı ile sonuçlandı. Ortaca takımının başarılı orta saha oyuncusu Peter Eneojo topu Turgutreis ceza sahasına gönderdi. Ceza sahasında Sezer Doğan Melih’i bir omuz darbesi ile düşürdü. Bu pozisyona Antalya Bölgesi orta hakemi penaltı dedi.
Atışı ilk golün sahibi Melih yaptı ve kaleci Metin Pozlu’nun kapattığı köşeden filelerle buluşturdu ve Ortaca Belediyespor maçta 2-1 öne geçti.
Turgutreis gol santrası yaptı ve atağa geçti dakika 62’de ilk atağında da golü buldu. Ortaca takımı ne olduğunu anlamadan kalesinde beraberlik golünü gördü.
Gelişen Turgutreis atağında on sekiz üstünde son olarak topla buluşan Turgutreis adına maçın en iyilerinden olan Mustafa Balcıoğlu sert bir şut çıkardı. Bu şutu beklemeyen Ortaca kalecisi Mahmut Arıkan topu kalesinde gördü.
Mustafa’nın attığı bu golle skor yeniden 2-2 ile eşitlendi.
Gol sonrası ilk atakta Ortaca gole yaklaştı. Melih sert bir şut çıkardı top kaleci Metin’de kaldı. Maçın son saniyesinde Turgutreis atağında İsmail Demirtaş onsekiz üstünde sert bir şutla topu Ortaca kalesine gönderdi. Top kaleci Mahmut’ta kaldı.
Maçın artı uzatma dakikasında Turgutreis Teknik sorumlusu Deniz Kibar, iki golün sahibi günün başarılı ismi Mustafa Balcıoğlu’nu oyundan çıkardı ve oyuna Mustafa Topoğlu’nu aldı.
Karşılaşmanın 15 dakikalık ilk uzatma dakikaları başladı. Her iki takımda sahaya yeni oyuncularını sürdü. Doksan dakikayı 2-2 bitiren iki takımın sporcularında yorulmalar başladı.
Uzatmaların ilk atağı Ortaca’dan geldi. Ceza sahasına ortalanan topla Melih buluştu topu sürdü kaleci Metin ile karşı karşıya kaldı. Şutunu da çıkardı ancak Turgutreis’in tecrübeli eldiveni şutu kurtardı ve mutlak bir golü önledi.
 Artı uzatma dakikalarında iki takım arasındaki fark ortaya çıkmaya başladı. Kondisyonunu dengeleyen ve koruyan Ortaca takımı bu dakikalarda daha çok ayakta kaldı. Turgutreis’te ise yorgunluklar üst düzeye çıktı.
Sağlı sollu ataklarla Turgutreis kalesini bunaltan Ortaca, karşısında günün başarılı ismi kaleci Metin Pozlu’yu buldu.
Metin kalesinde adeta devleşti. Ortaca atağında ceza sahası üzerinde topla buluşan Batuhan Günay müthiş bir şut çıkardı. Doksana giden topa son anda uzanan Metin Pozlu mutlak bir golü önledi.
Ortaca 3 net gol atağında önce kaleci Metin’e sonrasında ise Turgutreis savunmasına takıldı.Dakikalar 105’i gösterirken Batuhan Demir’i ceza sahasında buluşturan pası yine Peter Eneojo verdi. Batuhan Demir ceza sahası içinde plase bir vuruşla kaleci Metin Pozlu’nun yanından topu filelerle buluşturarak takımını 3-2 galibiyete getiren golü attı.
Maçın kalan sürelerinde Turgutreis beraberlik için Ortaca kalesine yüklenmeye başladı ancak kendisini BAL Lige çıkartacak golü atamadı ve Ortaca Belediyespor sahadan 3-2 galibiyetle ayrılarak geçen sene olduğu gibi bu sezon sonunda da yine BAL Liginde kaldı.
Maç sonunda BAL’da kalma sevincini taraftarlarıyla paylaşan Ortaca takımı galibiyetin mutluluğunu yaşarken sezonu şampiyonlukla tamamlayan Turgutreisspor ise bir yılın boşa kaybolmasının üzüntüsü içinde sahadan ayrıldı.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık