Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Siirt Fıstığı Dünya Pazarına Açıldı

Siirt Fıstığı Dünya Pazarına Açıldı
  • 25 March 2021, Thursday 9:56

SİİRT (İGFA)- İlin ekonomisine önemli bir katma değer sağlayan ve 4 yıl önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin ortak yürüttüğü proje kapsamında kurulan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisinde işlenen fıstık, iç piyasanın yanında Almanya'ya ihraç ediliyor.

Siirt Fıstık İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Sorumlusu Erol Avcı, 4 yıl önce 10 milyon Avro'ya mal olan Avrupa'nın en büyük fıstık işleme tesisinde işlenen fıstığın ihraç edildiği Almanya'da beğenildiğini söyledi. İç piyasasında büyük firmalarla temas halinde olduklarını, hem içerde hem de dışarıda fıstığı tanıtıp uluslararası markaya ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

İHRACAT İÇİN HOLLANDA, AVUSTURYA SIRADA

Siirt'in fıstığı büyük bir marka değeri haline geldiğini kaydeden Avcı, "Şu an tesiste Almanya'ya geçen yıl başladığımız ihraçta raflarda yerini bulan fıstık beğenildi. Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Çekya ile de ihracat görüşmelerimiz sürüyor. Olumlu sonuçlar aldıktan sonra da buralara fıstık göndermeyi planlıyoruz. Burada üretilen fıstık çeşitli aşamalardan geçtikten sonra en kaliteli şekliyle sofralara ulaşacak" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık