Sırtlan ve Ekindere’de zeytinlik yangını

Milas’ta Srıtlan Mevkii’nde önceki gün saat 15.30 sıralarında tarım arazisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sevk edilen Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri yangına müdahalede bulundu. Polis ekipleri de bölgede önlem aldı. Yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren yangın söndürme helikopteri de havadan müdahalede bulundu.

Sırtlan ve Ekindere’de zeytinlik yangını

Dün ise Ekindere bölgesinde, İzmir Karayolu’nun sol tarafında, nedeni bilinmeyen yangın çıktı. Zeytinlikteki yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası kontrol altına alınndı.

SAATLER SONRA KONTROL ALTINA ALINABİLDİ, SAMANLAR İÇİN İÇİN YANDI

Önceki gün Sırtlan’da çıkan yangın, daha sonra Belcekız Çiftliği’ne sıçradı. Buradaki büyükbaş hayvanlar yangın sebebiyle boş alana tahliye edildi. Ancak yangın işletmedeki saman ve diğer yem stoğunu küle çevirdi.

TOMA’ların da yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği müdahale sonucunda, ekiplerin özverili çalışması sayesinde yangın saatler sonunda kontrol altına alındı.

İŞLETMEDE BÜYÜK ZARAR

Hayvancılık işletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre; saman, yonca, silaj, kuru yem gibi malzemelerin tamamıyla kullanılamaz hale geldiği ve işletmede yaklaşık 1 milyonluk zarar oluştuğu bildirildi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekiplerinin alandaki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan yangının elektrik kablo ve sistemlerinden çıkarak tarım arazisinde başladığını ardından işletmeye geldiğini öne süren işletme yetkilileri, konuyla ilgili şikayetçi oldukları, polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlattığı öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık