Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Şoförler Odası Başkanı Paskal: “Biz Battık”..

Artan akaryakıt fiyatları ve yüksek maliyet girdileri nedeniyle zor günler geçiren Şoför esnafı adına yazılı bir açıklama yapan Milas Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurol Paskal, çok net bir ifadeyle “Biz Battık” dedi.

Şoförler Odası Başkanı Paskal: “Biz Battık”..

Milas Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurol Paskal odaya bağlı kooperatif başkanlarıyla gündemi değerlendirmek ve şoför esnafının sorunlarını ele aldıkları toplantı sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

“Artık zarar etmiyoruz. Çünkü biz battık. Batan kişinin veya kurumun zarar etmesi mümkün değildir” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada Başkan Paskal; “Yaklaşık 2 yıl süren bir pandemi süreci yaşadık. Arkasından peş peşe gelen zamlar esnafımızı  zor durumlara düşürmüştür” diyerek, gider kalemlerini bir bir özetlediği açıklamasını şöyle sürdürdü; “Mazotun litresi: 30 TL, Lastik: 2.500 TL, Trafik sigortası : 6,000 TL, Kasko: 15,000 TL, MTV:2,000 TL, Arıza : 100,000 TL, Yeni araç minibüs: 1,000.000 TL - Kamyon : 2,500.000 TL

BU İŞİ NASIL MI SÜRDÜRÜYORUZ:

“Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinden kredi çekiyoruz. Taksitin günü geldiğinde kredi kartından nakit avans çekip kredi taksitini ödüyoruz. Onu bunu birbirine yamayıp gidiyoruz. Sonunun ne olacağını merak ederseniz ona da cevap vereyim. Çocuklarımıza koskoca bir borç yükü bırakıp gideceğiz.

Biz bu ülkenin geleceği olan çocukları taşıyoruz, bütün insani ihtiyaçları karşılayan yükünü taşıyoruz, hastasını taşıyoruz, ücretsiz ulaşım hakkından yararlanan bütün vatandaşları taşıyoruz. Yaptığımız bu kamu hizmetini sürdüremez noktaya geldik. Çünkü esnafın hiç bir gücü kalmadı. Yani BATTIK... Taşımada aldığımız zamlar kısa sürede eridiği için zam da bize tam çare değildir. Toplu taşımadaki ücretsiz taşıma sistemi acil olarak yetkili kurumlarımız tarafından ele alınıp gerekli düzenlemeler yapılarak, esnafın üzerindeki yük azaltılmalıdır. Bütün taşıma girdilerinin temelini oluşturan akaryakıttaki ÖTV nin kaldırılarak gerekli tedbirler acilen alınmalı, sigortalarda ticari araçlar için gerekli indirimler sağlanmalıdır.

BİZ NEYİ İSTİYORUZ.

Biz Anayasa'nın 173.Maddesinin devreye girmesini istiyoruz. Pandemi döneminde bu madde yeterince devreye girmedi. 173.madde "Devlet, esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır" demektedir. Bizim devletimizden istediğimiz bu maddenin çok hızlı bir şekilde devreye girmesidir.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis