Soma’da maden ocağında ölen 301 maden işçisi unutulmadı!.

Yatağan ve Milas’taki kömür ocaklarında örgütlü olan Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi, 2014 yılı 13 Mayıs’ında Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisini unutmadı. 13 Mayıs Çarşamba günü, örgütlü oldukları işyerlerinde, kazanın oluş saati 16:00’da işlerini durdurarak, bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Yatağan’daki anma sırasında kısa bir konuşma yapan Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Osman İlhan, “Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde tam bu saatte şehit düşen madencileri Yatağan-Milas Maden İşçileri Sendikası üyeleri unutmadı” dedi.

Soma’da maden ocağında ölen 301 maden işçisi unutulmadı!.

Osman İlhan, devamla şunları söyled:

“Orhan Veli’nin dediği gibi ‘yüz karası değil, kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası’.

301 maden işçisinin de tek dertleri vardı, ekmek parası!

Ülkemiz ve madenciler, umarım böyle bir acıyı bird aha yaşamaz.

Ogün o maddened şehit olan arkadaşlarımız sayesinde yeraltı maden çalışanları yeni yapılan düzenlemeler ile hafada 2 gün tatil, 2 asgari ücret gibi pek çok hakkı elde ettiler. Bu nedenle de onları saygı ve rahmetle anıyorum.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunuda tüm koruyucu malzemelerimizi kullanarak ve kurallara uyarak çalışırsak, 301 maden şehidimize layık olabiliriz..

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa emal Atatürk, aziz şehitlerimiz, maden şehitlerimiz ve ülkemizin dört bir yanında Covid-19 virüsü ile mücadele ederken vefat eden sağlık emekçilerimizin anısına hepinizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Ruhları şad olsun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık