Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Söylem başka, eylem başka”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, geleneksel salı toplantısını gerçekleştirdi. CHP’nin bu haftaki gündemini ise AKP’li eski milletvekili Nihat Öztürk’ün kumarhane görüntüleri, geçtiğimiz hafta yaşanan delege seçimi tartışmaları ve Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın açıklamaları oluşturdu.

“Söylem başka, eylem başka”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, her hafta salı günü düzenlediği toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya İlçe Başkanı İlgin Göktepe, eski milletvekili Zeki Çakıroğlu ve çok sayıda partili katıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise cenaze dolayısıyla toplantıya katılamadı.
Toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı İlgin Göktepe yaptı. Başkan Göktepe, AKP’li eski Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün kumarhanede çekildiği ortaya çıkan görüntülerine ilişkin ise, “Nihat Öztürk seçimden önce diyor ki, ‘Herkesi Allah’ın kurtuluş gemisi AKP’ye davet ediyorum’ Yılbaşından önce diyor ki, ‘Müslüman Noel kutlamaz’. Şimdi bunu söyleyen adam, Gürcistan’da kumarhanede ne iş yapar arkadaşlar? Söylem başka, eylem başka. Kimsenin özel hayatına müdahale etmek hakkımıza değil. Ama kamuya, topluma mal olmuş kişinin bu açıklamaları yaptıktan sonra Gürcistan’da kumarhanede görüntü vermesi bu toplumun aldatıldığı anlamına gelir. Toplumu başka yere yönlendir, kendin başka iş yap. Herkesi imam hatibe yönlendir, kendi çocuklarını kolejlerde okut. Türk milleti gözünü açmış durumda. Bunu yerel seçimde ortaya koyduk, genel seçimlerde tasdikleyerek ortaya koyacağız.” dedi.
“MÜDAHALE ETMİYORUM”
Geçtiğimiz hafta eski milletvekili Fevzi Topuz ile yaşanan delege seçimleri tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Göktepe, “Delege seçimi belki de bu partinin tarihinin en demokratik şekilde yapılıyor. Ben kimseye müdahale etmiyorum, kimsenin de müdahalesine izin vermiyorum. Herkes kendi mahallesinde delege listelerini hazırlayıp sandığa gidiyorlar. Sandıkta her seferinde şunu söylüyoruz: Bu liste haricinde delege olmak isteyen var mı? Var ise sandığı koyarız. Bu kadar net. 3 tane delegem var, 3 tane liste çıkmış. 4. şahıs aday olmak isterse gelir ben adayım der. Sandık koyarız. Kimseye isim söylemiyor, telafuz etmiyoruz.” dedi.
“PARTİMİZİN İÇİNDEKİ OLAY”
Bir medya kuruluşunda Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ve bir partilinin parti binasında yaşadığı tartışma hakkında da konuşan Göktepe, “Hüseyin Çöllüoğlu ile İbrahim Bey’in yaşadığı şey partimizin içindeki bir olaydır. Bu nasıl basına yansıyor? Kim aktarıyor bunu? Ben de diyorum ki bundan sonra içimizdeki hainleri temizlemek benim görevim. 31 Mart seçimlerinde neredeydiniz kardeşim? 31 Mart seçimlerine giderken ben sadece Milletvekilim Zeki Çakıroğlu’nu görebildim yanımda. Var mı inkâr edebilen, aksini söyleyebilen? Zeki Bey’den başka milletvekili olan yok mu? Biz bölücü olmayalım, yapıcı olalım diye uğraşıyoruz. Saygıyla, sevgiyle herkesi kucaklamaya çalışıyoruz. Delege seçimlerinde sadece gözlemci olarak katılıyorum. Arkadaşlarım eşlerinden, işlerinden, özel hayatlarından fedakârlık yaparak o sandıkların başında bekliyorlar ve almış olduğumuz eleştiri bu. Kabul etmiyorum. Ben bu işi en demokratik yöntemlerle yapıyorum, sandığı koyuyorum. Varsa aksini iddia eden burada çıkarır en somut delillerle konuşur. Öyle kulaktan dolma şeylerle olmaz bu işler.” şeklinde konuştu.
Delege seçimleri sürecinde kırsal mahallelerdeki seçimlerin tamamlandığını belirten Göktepe, şehir merkezindeki seçimlerin başladığını, bugüne kadar bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 
“BENİ TEKRAR KARŞINIZDA GÖRÜRSÜNÜZ”
Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın yaptığı zeytin hasat şenliği açıklamasına da değinen Göktepe, “Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkanı’dır. Milas halkının temsilcisidir. Nerede olursa olsun, Muhammet Tokat’ın katıldığı yerde konuşturmadığınız takdirde ilçe başkanı olarak beni tekrar karşınızda görürsünüz.” şeklinde konuştu.
“BULANIK SU HAVASINA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞTILAR”
CHP eski Muğla Milletvekili Zeki Çakıroğlu ise, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak, bizlerin oyuyla milletvekili seçilmiş arkadaşlarımızın bir kısmının buraya gelip, gayet de demokratik olarak gittiğini takip ettiğim delege seçimlerini bahane ederek, sanki partinin bir kısmını dışlıyormuş imajı ve beyanatını basınla paylaşarak CHP’nin genç, dinamik kadrosunu ve çalışkan belediye başkanını bulanık su havasına sürüklemeye çalıştılar.” dedi.
“ÜZÜLDÜM…”
Olaydan haberinin olmasıyla son derece üzüldüğünü belirten Çakıroğlu, “Üzülmekle birlikte kırgınlığımı ve kızgınlığımı da belirtmek istiyorum. Şimdi, şahıslarına hiçbir şey demeden nasıl seçildikleri konusunda bilgi vermek istiyorum. Ben 1995 senesinde önseçimle seçildim. 1 oy farkla ama hem delegasyonu hem de partilimizin oyuyla seçildim. 1999 seçimlerinde parti yüzde 10’a takıldı aynı yıl da yerel seçim oldu. Fevzi Bey tekrar belediye başkanımız olarak seçildi. 2002’de hatırlayınız, Sayın Topuz ‘milletvekilliğine aday olayım mı, olmayayım mı’ diye bir süreç yaşadı. Ve kendine göre çok haklı ve doğru olarak da son gün istifasını geri alarak belediye başkanlığını sürdürdü. Bu şartlarda milletvekilliği adaysız kalmasın diye de sevgili Fahrettin Üstün’ü milletvekili listesine yazdırdık. Yazdıran kişilerden biri de benim Önder Sav’a çıkıp. Ve Doğruyol Partisi’nin yüzde 10’a takılmasıyla sevgili Fahrettin kardeşimiz milletvekili oldu. Yani şanslar birleşe birleşe milletvekili yaptık.” dedi. 

Çakıroğlu sözlerini “Ancak son seçimlerde aramızda göremedik. Sonrasında Akın Bey, onu da göremedik. Daha sonra Fevzi Bey. Mesele şudur arkadaşlar. Buraya geldikleri için Akın hakkında bir şey diyemeyeceğim. Partiye gelip de ‘partililerimiz kırıldığı ve dışlandığı için başka yere kaçıyorlar’ olayını haklı gösterecek şekilde yönetim kurulu ve seçilmiş arkadaşların yıpratılmasını haklı bulamayacağız. Bu konuda sorumluluk düşüyor, dikkatli davranmak zorundayız. Çünkü CHP ile şeriat, tarikatlar uğraşıyor. Ülkeyi parçalamak isteyenler uğraşıyor. CHP bu ülkenin sigortasıdır. Mustafa Kemal’in şu sözünü her gün kendimize hatırlatalım: Atatürk, CHP Kurultayı’nda ‘benim yüksek karakterli dava arkadaşlarım’ demiş. Biz Mustafa Kemal’in bize yüklediği sorumluluğu taşımak zorundayız.” diyerek sürdürdü.

“HERKES HADDİNİ BİLMEK MECBURİYETİNDE”
Çakıroğlu sözlerini şu ifadelerle sona erdirdi: “Siz bu partinin üyesi olacaksınız, milletvekili seçileceksiniz, söylemek istemiyorum ama ayda 14 bin lirayı cebe koyacaksınız, ondan sonra alın teri ile geçinen bir sürü arkadaşımız, aydın insanlar partisi için dağ bayır koşacak, Akçalı’nın soğuğunu yiyecek; sen cakanı satacaksın, Ankara’da kolkola gelip ‘ben CHP’liyim’ diyeceksin.  Burada neredesin kardeşim? Bu konuda kararlı ve tutarlı olacaksınız. Bundan sonra bu hatayı işlemeye kalkan, özellikle milletvekilleri için konuşuyorum. Sen bu partililer sayesinde her ay 14 bin lira alacaksın sonra ahkam keseceksin. Olmaz öyle şey. Bu konuda duyarlılık bekliyorum. Herkes haddini bilmek mecburiyetinde.”

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis