“Su sorunu çözüldü”

ÖNDER Haber -

“Su sorunu çözüldü”

İlçemize bağlı Koru Mahallesinin yaklaşık bir aydır yaşadığı su sorunu Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı sondaj çalışmasıyla son bulduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde bazı yurttaşların telefonla dile getirdikleri bu sorunu, Mahalle Muhtarı Birol Dalan’dan da aldığımız bilgilerle birleştirip haberleştirmiş ve MUSKİ’nin başlattığı çalışmalara o haberimiz içinde yer vermiştik.

MUSKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, su sıkıntısı yaşanan bölgede çalışma başlatan ve 20 gündür bölgede kayıp kaçak kontrolleri yapan MUSKİ ekipleri, aynı zamanda soruna kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için sondaj çalışması da yaptı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Koru Mahallesi Muhtarı Birol Dalan, su sıkıntısını yaklaşık 25 gündür yaşadıklarını söyledi.

Su sıkıntısı yaşadıkları ilk günden bu yana MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Ayhan Türkoğlu ve 2. Bölge Şube Müdürü Güray Emiroğlu’nun sorunun çözümü için yakın ilgi gösterdiğine dikkat çeken Dalan, “Yaklaşık 20-25 gün önce su kaybından dolayı ve mahallemizin abone sayısının artmasından dolayı su sıkıntısı yaşamaya başladık. Yaşadığımız sıkıntıyı MUSKİ Genel Müdürlüğüne ilettik. MUSKİ ekipleri ihbarımızın ardından mahallemizde 10 günlük bir çalışma yaptı. Ekipler kaçak su var mı, yok mu anlamında altyapı taraması yaptı. Koru’da suyun olduğunu bu yüzden de kuyu çalışması yerine kaçak su olup olmadığını tespit etmek gerektiğini müdürüm bize iletti. Çalışmaların ardından ve mahalle sakinlerimizin de su sıkıntısını daha fazla çekmemesi için takviye anlamında sondaj çalışması yapılması kararını aldık” dedi.

Sorunla ilgili olarak yapılan haberleri “mantıksız” bulduğunu da söyleyen Dalan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü mahallemizde su akmıyor diye bir şey yok. Su akıyor. Ancak su yetersiz kalıyor. Su israf edilmese mahallemize mevcut su zaten yetecek. Bizim en büyük dezavantajımız ise altyapımızın çok eski olması. Ayrıca hatların kimi karayolu altında, kimi de özel mülk içerisinde ve bu zamana kadar sürekli ekleme yapıldığı için bu sorunu yaşıyoruz.”

Yaşanan su sıkıntısının nedenini mahalle sakinlerine de ilettiklerini ayrıca mahalle sakinlerinin suyu tasarruflu kullanmaları yönünde uyarıda bulunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Birol Dalan, “MUSKİ ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, her fırsatta mahalle sakinlerime ilettim. Hatta ikinci bir kuyunun daha kazılacağını söyledim. Ancak bu bilgilerden tatmin olmayan bir halk var. Bazı vatandaşlar bu çalışmaların yapıldığını ve yapılacağını da biliyor. Ama buna rağmen sessiz kalıyorlar. Ben bir vatandaşım ve bu bizim için çok büyük mutluluk. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün olmak üzere MUSKİ Genel Müdürümüz Sayın Baki Ülgen’e şube müdürümüze ve bütün MUSKİ personeline teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık