Su zinciri farkindalık yürüyüşü düzenlendi

Dünya Su Günü dolayısıyla TEMA Vakfı Milas Temsilciliği tarafından ‘Farkındalık Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Su zinciri farkindalık yürüyüşü düzenlendi

Su kaynaklarının temiz tutulması, korunması ve tasarruflu kullanılmasına vurgu yapmak amacıyla TEMA Vakfı Milas Temsilciliği tarafından 'Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşleri’ düzenlendi. 7 gönüllü ile gerçekleştirilen 'Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşleri’ Akgedik Barajı’ndan alınan sembolik suyun, Hekatomnos Anıt Mezarı’nda bulunan sunağa dökülmesiyle sona erdi.

Düzenledikleri etkinlik hakkında açıklama yapan TEMA Milas İlçeSorumlusu Mehmet Nergiz;

“Geçen yıl salgın nedeniyle iptal edilen, “su zinciri farkındalık yürüyüşleri” etkinliğimizi 22 Mart Pazartesi günü 7 gönüllümüz ile, fiziki mesafe kurallarına uyarak;

Baltalıkapı’da toplanıp, su kemerini takip ederek, Akgedik Barajı’ndan sembolik suyu alarak, Hekatomnos mezar anıtındaki sunağa döktük.

2016 yılından bu yana geleneksel hala getirdiğimiz etkinliğimiz, suyun öneminin daha da arttığı ve artacağı zamanımızda ihtiyacımızdan fazlasını kullanmamayı öğrenmek ve öğretmek için Milas’ta tüm gönüllülerimizle seferber olarak hareket etmeye çalışmaktayız.

Katkılarını esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekküreder, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile Dünya Su Günü, doğal hayatın korunması ve devam etmesi adına kutlu olsun” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık