Suat Özcan, Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Adem KANKAYNAR -

Suat Özcan, Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Ocak 2009’dan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı görevini yürüten Suat Özcan, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Aday adaylığını CHP İlçe binasının bulunduğu Arasta Park’ta, büyük bir kalabalığın katıldığı toplantı ile duyuran Özcan; “Bu makamlar gelip geçicidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de partimin vereceği her türlü göreve hazırım” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, eski dönem Muğla Milletvekilleri Fahrettin Üstün ve Tolga Çandar, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, ilçemizdeki meslek odalarının başkan ve yöneticileri, çok sayıda mahalle muhtarı, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerinin yanı sıra partililerin katıldığı toplantı öncesinde, eski ilçe başkanı ve 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlere milletvekili aday adayı olan Suat Özcan, parti hizmet binası önünde toplanan tüm kalabalıkla tek tek tokalaşarak kürsüye geldi.

Özgeçmişini, öğretmenlik mesleğini ve siyasete girdiği dönemleri anlatarak konuşmasına başlayan Suat Özcan; “O günlerden bugünlere geldik. 2009’dan bu yana birçok kongre süreci yaşadık, çok seçimler geçirdik.Birlikte çok sevindik, birlikte üzüldük-ağladık. Siyaset yaparken ben ve birçok arkadaşımla birlikte aç kaldık, susuz kaldık ama yılmadık. İdeallerimiz, hedeflerimiz için yürüdük. Kadın ve gençlik kollarımızla, belediye meclis üyelerimizle, il başkanlığımızla, milletvekillerimizle; demokrasi, Cumhuriyet, Atatürk sevgisi ve bilinci, hak-hukuk-adalet istemi hiç azalmadı, hep arttı.

Belediye Başkanım Sayın Muhammet Tokat’a çok teşekkür ediyorum. Siyasal örgütlenme bilincini dağarcımıza kattı. Seçim stratejilerinin uygulanmasını, her ortamda temsil edilebilmeyi dağarcığımıza kattığı için teşekkür ediyorum. İnsani davranışlarımıza katkıda bulundukları ve yönetim anlamında destek verdikleri için yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür diyorum. Kadın kollarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Çalışırken, hangi koşullarda olurlarsa olsunlar, o koşulları hiç düşünmeden inatla, yürüdükleri hedefe asla yılmadan gittiklerini gördüğüm için bana ve hepimize bu davranışı örnekledikleri için teşekkür ediyorum.

Gençlerime çok teşekkür ediyorum. Onlar yorulmaz, acıkmaz, susamazlar. Onlardan da çok şey öğrendik. Tutku ile bağlanmayı, çalışmayı, çok küçük şeylerle mutlu olmayı hep gençlerden öğrendik.

Bütün partililerime, aileme, bütün akrabalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu makamlar gelip geçici makamlardır. Önemli olan aydınlık, çağdaş bir Türkiye için mücadele verebilmek, birlik olabilmek, güç olabilmektir. İşte bunu hep birlikte başardık, başaracağız.

Bugüne kadar asla mazeret üretmedim. Bundan sonra da üretmeyeceğim. Yine sizlerle terimizin son damlasına kadar aydınlık Türkiye için çalışacağız. Bunun için hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Bugün itibariyle ilçe başkanlığımdan ayrılacağım ve yasal takvim sürecinde milletvekilliği aday adaylığı için başvurumuzu yapacağız. Birlikte yola çıktık. Belki hedefe net olarak ulaşamayabiliriz. Dolayısıyla partimin bundan sonra bana vereceği her görevi koşulsuz yerine getireceğimin de sözünü buradan veriyorum.

Milletvekilliği sürecinin nasıl olduğunu, büyüklerimizden, önceki dönem ve halen milletvekilliği yapan arkadaşlarımızdan gördük. Zor bir süreç, ama kutsal bir görev. Umarım bizim de Milas’a, Muğla’ya ve ülkemize bir katkımız olur. Demokrasinin, çağdaşlığın, aydınlığın yeniden yeşermesi ve inşası için bizim de bir katkımız olur diyorum” diyerek sözlerini tamamladı ve mikronu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

 

“Benim de desteğim tamdır”

Siyasetin zor, meşakkatli, cesaret ve fedakârlık isteyen bir alan olduğunu belirterek sözlerine başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Suat Özcan, İlçe Başkanı olarak bugüne kadar ortaya koyduğu fedakârlığına, kararlılığına ve gayretine bugün bir yenisini daha eklemiştir. Ortaya bir iddia ve cesaret koymuştur. Bu nedenle kendisini yürekten kutluyorum. Örgütümüze şimdiye kadar vermiş olduğu bütün emek ve katkı için teşekkür ediyorum.

İnsanların sosyal alanda, arkadaş, akraba olarak ilişkileri ve çelişkileri olabilir. Bunlar zaten vardır ama bunların ötesinde bazen hayat sizi kader yürüyüşüne götürebilir. Biz de yola çıktığımız dönemden bu yana kendisiyle böyle bir kader yürüyüşü yaptık, bir kader ortaklığımız oldu. Bu süreç içerisinde birbirimizi çok iyi anladığımızı, gerçekten birbirimize iyi destek olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda da vicdanlı ve samimi bir yaklaşımla, örgütün de desteğini arkasına alarak milletvekilliği adaylığına soyunmuş Sayın Suat Özcan’a benim de desteğim tamdır. Bu bir siyasi iddiadır. Neticede Milas, Muğla’nın önemli bir ilçesidir. Bu anlamda önemli bir ilçenin, büyük bir örgütsel desteği arkasına almış bir aday adayının değerlendirileceğine inanıyorum ama asıl önemlisi örgütüne bu kadar emek vermiş, gerçekten talep ettiğini hak etmiş bir insana bunun karşılığının en iyi şekilde partimiz tarafından verileceğini düşünüyorum. Bu makamlar, bu sıfatlar gelip geçicidir. Önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Umuyorum ki süreç kendisi için ve partimiz için, ilçemiz ve ülkemiz için iyi gelişecek, olumlu sonuçlar oluşturacak hayırlı bir süreç olur. Her türlü ihtimale açık… Sayın Özcan bundan sonra her türlü şartta partinin emrinde ve hizmetinde olmaya devam edecektir. Bundan da zerre kadar kuşkum yok. Çok farklı bir süreç yaşıyoruz. Bunun adı ne bir erken seçim, ne de bir baskın seçimdir. 24 Haziran’daki seçimler, bunların çok ötesinde bir şeydir. Dolayısıyla çok hızlı bir tempoda bir çalışma programı yürüteceğiz. Her türlü sonucu bilerek böyle bir yola çıkmak da ayrı bir medeni cesarettir. Ben bu anlamda da Sayın Suat Özcan’ı kutluyor ve başarılar diliyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık