Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Süper Amatörde Maçlar Şubat Ayı İçinde Başlayacak

​​​​​​​TAHMİNİ TARİH: ŞUBAT 2021

Süper Amatörde Maçlar Şubat Ayı İçinde Başlayacak
  • 12 November 2020, Thursday 10:44

2020-2021 Spor sezonunda Ekim ayı içersinde oynanması gereken Bölgesel Amatör Küme BAL ve Süper Amatör Küme Ligleri, Covit Salgını nedeniyle oynanamamış ve uzunca bir süre Sağlık Bakanlığı ve Futbol Federasyonunca ertelenmişti.

Geçtiğimiz hafta içersinde son olarak toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu yaptığı açıklama ile, BAL Ligi ve Süper Amatör Küme Liglerinin Şubat ayı içersinde oynanabileceği bilgisini verdi.

Aralık ayı içersinde Bal Ligi ve Süper Amatör Küme Ligi yeni sezon kitapçığının basılarak futbol kulüplerine iletileceğini de belirten Amatör İşler Kurulu, Covit 19 tedbirleri kapsamında alınacak tüm güvenlik kuralları içersinde, amatör küme liglerinin Şubat ayında başlatılabileceğini belirterek, Amatör Küme Liglerinde takımları bulunan spor kulüpleri kendilerini bu tarihe göre ayarlasın denildi.

Olası Tarih Şubat 2021

Amatör Futbol Liglerinin başlamasını dört gözle bekleyen binlerce futbolcu ve antrenörü ilgilendiren Amatör Küme Liglerinin başlaması kararını nihayet açıklayan Amatör İşler Kurulu’nun yaptığı açıklama sonrasında, top Amatör Futbol Kulüplerine atıldı ve futbolcu transferleri bu bilgiler ışığında yapılsın denildi.

Ülkemizde yeni yılla birlikte alınacak yeni tedbirler ve çıkacak aşı sonrası Covit Salgınının azalacağı düşünülerek, Amatör Küme Liglerinin Şubat 2021 tarihinde başlayabileceği bilgisini spor kamuoyu ile paylaşan Amatör İşler Kurulu’nun yaptığı açıklama sonrasında, Amatör Küme Liglerinde yer alacak takımlar antrenörlerini ve sporcularını oluşturmaya başlayacaklar.

Süper Amatörde 2 Grupta 14 Takım Mücadele Edecek

Şubat 2021 tarihinde ülkemizde Covit salgını ile ilgili her şey yolunda giderse Süper Amatör Küme Liginin başlatılması Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu tarafından bekleniyor.

Bu aşamada Muğla Süper Amatör Küme Liginde yeni statü ve liglerle ilgili bilgilerin yer alacağı kitapçık Muğla ASKF tarafından Aralık ayı içersinde Amatör Küme Liginde takımları olan spor kulüplerine dağıtılacak.

 Süper Amatör Kümede düşünülen yeni lig oluşumunda 14 futbol takımı 2 kümeye ayrılacak ve gruplar 7’şer takımdan oluşacak.

Grup Şampiyonları Play Off’da BAL Ligi Bileti İçin Sahaya Çıkacaklar

Muğla Süper Amatör Küme Liginin 2 grupta oynanacak lig maçları sonrasında gruplarında birinci sırada ligi tamamlayacak takımlar, Muğla Atatürk Stadyumunda son kez Play Off karşılaşmasında sahaya çıkacaklar ve kazanan takım direkt olarak BAL’da yer alacak.

BAL’dan Tek Muğla Takımı Düşüyor

BAL liginde 2020-2021 Sezonunda mücadele edecek Yatağanspor, Ortaca Belediyespor ve Gümüşlük Gençlikspor’dan biri sezon sonunda Muğla ilinin sıralamadaki üçüncü takımı olarak bir alt kümeye yani Süper Amatör Küme Ligine düşecek.

Muğla ASKF tarafından düşünülen Süper Amatör Küme Ligi ile ilgili senorya Aralık ayında dağıtılacak Süper Amatör Küme ve BAL Ligi Statüsünde net olarak futbol liglerine katılacak takımlara duyurulacak.

2020-2021 Süper Amatör Küme Liginde Yer Alacak Muğla Takımları

Tahmini Gruplar

A Grubu:1- Yeni Milasspor 2-Milas Esnafspor 3-Milas Gençlikspor 4- Mumcular Belediyespor 5- Bodrum Göltürkbüküspor 6- Düğerek Güneşspor 7- Muğla Üniversitesi

B Grubu:1- Dalaman Belediyespor 2-Dalyanspor 3- Göcek Belediyespor 4- Seydikemer Belediyespor 5-Menteşeye Yerküpespor 6-Marmaris Gençlikspor 7- Ula Belediyespor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık