Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor

​​​​​​​Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor
  • 15 November 2021, Monday 9:46

Yanan bölgelerdeki vatandaşlara 800 torba şeker dağıtımı yapan Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yem desteği sağlamak için de Muğla Belediyesi ile işbirliği yaparak, Koru Mahallesindeki 75 dekarlık arazide yem bitkisi yetiştirmek için tohumları toprakla buluşturdu.

Tritikale ekimi gerçekleştirildi

Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan Koru Kaba Yem Üretim Merkezi’nde tritikale tohumları toprakla buluştu.

İlçemiz Koru mahallesinde, Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne tahsisli 75 dekarlık arazide bölge iklim ve toprak yapısına uygun, aynı zamanda birim alanda daha yüksek verim elde edilebilen tritikale yem bitkisi ekimi Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaklığı ile gerçekleştirildi.

Hazırlanacak protokol ile önümüzdeki yıl üreticilere yapılacak kaba yem yardımıyla, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesinin hedeflendiğini belirten Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak; “Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde girdi maliyetleri yükseldi. Ekilebilir alanlar yanlış sulama sebebi ile çoraklaştı ve yaşanan iklim krizinin tarımda olumsuz etkilerinin daha fazla hissedilmesiyle çiftçilerimiz zor günler geçirdi. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla birlikte bölgedeki kooperatifler aracılığı ile hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize kaba yem desteği sağlanacak” dedi.

Mağdur vatandaşlara Keçi Dağıtımı Yapıldı

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri çalışmalarını yangın felaketi yaşanan bölgelerde yoğun olarak sürdürüyor.

Milas belediyesi ve AHBAP Derneği iş birliği ile yangın esnasında hayvanlarını kaybeden iki yurttaşımıza keçi yardımında bulunuldu. Geçtiğimiz yaz aylarında bölgemizi etkileyen yangın felaketi sebebiyle Gökbel Mahallesi’nde yanan alanda kalan hayvanlarını kurtaramayan vatandaşlara AHBAP Derneği işbirliği ile temin edilen keçiler Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim edildi.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık