“Tarlanıza Geliyoruz” Projesiyle Büyükşehir,  Tohumdan Hasada Çiftçinin Yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere tohumdan hasada tüm üretim sürecinde destek olmak için başlattığı “Tarlanıza Geliyoruz” projesi üreticilere büyük destek sağlıyor.   

“Tarlanıza Geliyoruz” Projesiyle Büyükşehir,  Tohumdan Hasada Çiftçinin Yanında
  • 18 December 2019, Wednesday 9:27

Tarımsal üretime sağladığı destekler ve hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda “Tarlanıza Geliyoruz” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Muğla 5 bölgeye ayrılırken pilot bölge olarak Menteşe, Kavaklıdere, Ula ve Yatağan İlçelerinin yer aldığı 1. Bölge seçildi. Birinci bölgede gelen talepler doğrultusunda 200 üreticinin arazisine gidilerek ürünlerin yetiştirilmesi ile ilgili gerekli bilgiler verildi.
Ürünler Detaylı Olarak İnceleniyor
Üreticilerden Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne gelen talepler doğrultusunda alanında uzman personeller ekimin yapılacağı araziye giderek çiftçinin yetiştirdiği bitkilerin hastalık-zararlı ve besin eksikliği konularında incelenerek yetiştiricilik ve zirai mücadele konularında bilgiler veriyor. Bunun yanı sıra ziyaret edilen arazilerden toprak numuneleri alınıp yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında analiz edilerek çıkan sonuca göre bir yıllık ilaçlama ve gübreleme reçeteleri oluşturuluyor. Ayrıca farklı bölgelerde yayılan bitki hastalıklarıyla nasıl mücadele edileceği hakkında bölge halkına bilgi verilerek tarımsal üretimin aksamaması sağlanıyor. 
Başkan Gürün, “Üreten köylümüzü milletin efendisi yapmak için projeler üretmeye devam edeceğiz”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tarımsal üretimin arttırılmasının, üreticinin desteklenmesinin  sadece Muğla için değil tüm ülke için önem arz ettiğini belirterek bu bilinçle projeler ürettiklerini söyledi. Tarımsal üretimin her sürecinde üreticilere destek olduklarını söyleyen Başkan Gürün, “Öncelikle kurmuş olduğumuz analiz laboratuvarımızda ekim yapılacak araziyi analiz ederek orada hangi tür üründen dönüm başına en çok gelir elde edilir ve hangi katma değeri yüksek ürün burada yetişebilir bunu tespit ediyoruz. Daha sonra arazinin ekimine hazırlanması için ziraat mühendislerimiz toprakta eksik olan mineralleri belirleyerek üreticimizi bilgilendiriyor. Daha sonra sağladığımız tohum desteklemeleri ile ekim yapılıyor. Ve hayata geçirdiğimiz “Tarlanıza Geliyoruz” Projemiz ile ürünleri yetişme sürecini yakından takip edip hasada kadar kontrolünü sağlıyoruz. Hasadın ardından da iş birliği yapmış olduğumuz tarımsal kooperatiflerle ürünlerin pazarlanmasına yardımcı oluyoruz. Toprağın hazırlanmasından ürünün pazarlanmasına kadar üreticilerimize destek olmayı sürdürüyoruz. Muğlamızda nüfusumuzun yüzde 60’nın yaşadığı kırsalda verimli topraklarımızı üreticilerimizle birlikte ekmeye, üreticimizi tekrar milletin efendisi yapmak için hizmet ve projeler üretmeye devam edeceğiz. Çünkü Muğla’da büyük bir aileyiz ve bu şehirde yaşamaktan ve bu şehre hizmet etmekten gurur duyuyoruz.” dedi. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık