Tatil sitesi yönetimlerinin belediyeden talepleri

Milas’a en yakın sahil yerleşim noktası olan Boğaziçi mahallesinde bulunan site yöneticileri, Milas Belediyesi ve Milas Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkililerinden sorunlarına çözüm bulmalarını istiyor.

Tatil sitesi yönetimlerinin belediyeden talepleri

Sitelerin çoğunluğu MUSKİ abonesi olmadığından site yönetimine gelen su faturalarına ilave edilen katı atık bedellerini 12 ay boyunca ödediklerini söyleyen site sakinleri, sitede 12 ay boyunca oturan kişi sayısı %10’u geçmediğini ve en fazla 5-6 ay yazlık evinde oturmalarına rağmen 12 ay katı atık bedelini ödediklerini temizlik hizmetinden istedikleri gibi yararlanamadıklarını iddia ediyor.

Bu konu da görüşlerini aldığımız Gelinkayası site yöneticileri emekli eğitimci Gülgün Sargın ve Kemal Keskin taleplerini şu şekilde açıkladılar;

“Kışlık konutumuz Aydın-Efeler ilçesinde, oradaki evimizde küçük bir bahçemiz var ve bahçemizde yapmış olduğumuz budama ve bahçe artıklarını çöp konteynerinin yanına koyuyoruz. Belediye temizlik işleri ekipleri belirli aralıklarla servise çıkan kamyonlar ile onları alıyorlar.

Bizlerde 12 ay boyunca katı atık bedeli ödememize rağmen Milas Belediyesi’nden bu hizmeti neden alamıyoruz?

9 yıldır ödemediğimiz emlak vergisini bu yıl tekrar ödemeye başlayacağız. Dolayısı ile Milas Belediyemiz ekonomik açıdan güçlenecek ve bizler Belediye hizmetlerinden daha fazla yararlanmayı bekleyeceğiz dediler.

Tüm sitelerin bir diğer sorunu yabani domuz sürüleri. Genellikle gece saatlerinde ortaya çıkan 10-15 sayıdaki domuzlar bahçelerdeki sebze fideleri ve çiçekleri tarumar etmeleri yanında, çöp konteynerlerini de devirerek çöplerin çevreye dağılmalarına yol açmakta.

Tarım ve Orman Milas İlçe Müdürlüğü’nün domuz zararlarını önleyecek mücadeleyi başlatmasını beklemekte vatandaşlar.

Daha önce Boğaziçi muhtarlığının da defalarca dile getirdiği ve araç trafiğine büyük sorun teşkil eden, köyden siteler yönüne giden yolun genişletilmesi ve kavşak çalışmasının da henüz gerçekleşmemiş olması nedeni ile Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün turizm sezonuna girilmeden önce bu konuyu da çözmesini bekliyoruz.”

Haber: Adnan BİLEK

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık