TEKNOFEST’te Muğla’yı temsil edecekler

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın organizasyonuyla bu yıl yeniden İstanbul Atatürk Havalimanı’nda milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanan TEKNOFEST 27 Nisan -1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST’te Muğla’yı temsil edecekler
  • 15 April 2023, Saturday 17:21

Milas Gençlik Merkezi “Sıfır Atık Temalı Robotik Oyun” projesi ile Robit Games takımı TEKNOFEST 2023 Eğitim Teknolojileri yarışması ilkokul/ortaokul kategorisinde finale kalmaya hak kazandığı için uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’teki yerini alacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm gençlik merkezlerinden ortaokul, lise ve üniversite kategorilerinden 84 takım finale kalmaya hak kazandı. Ortaokul kategorisinde finale kalan takım sayısı ise 8.

TAKIMDAN KAYMAKAM BÖKE’YE ZİYARET

Festival öncesi ‘Robit Games takımı’ aileleri ile birlikte Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’yi ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında takım oyuncularına tişört hediye eden Kaymakam Böke, “İlimizi ve ilçemizi başarılı bir şekilde temsil edileceğini inanıyorum. Oraya katılmanız bile bizleri gururlandırıyor. Size başarılar diliyorum” dedi.

MİLAS’I  DA TANITACAKLAR

Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Milas Gençlik Merkezi “Sıfır Atık Temalı Robotik Oyun” projesi ile Robit Games takımımız Teknofest 2023 Eğitim Teknolojileri yarışması ilkokul/ortaokul kategorisinde finale kalmaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda takımımız ve velilerimiz ile birlikte Milas Kaymakamımız Mustafa Ünver Böke’yi ziyaret ettik. Takımımızın ulaşım, yeme-içme ve konaklama masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanacaktır. Bunun yanı sıra standımızı ziyaret eden katılımcılara zeytin ikramı yapılacak ve Milas’ımızı tanıtan broşürler ve görsellerde de olacaktır. Daha önce aynı proje ile Temiz Deniz Derneği tarafından gerçekleştirilen Sıfır Atık Örnek Proje yarışmasında birinci olduk. Daha önce Köyceğiz ve Kavaklıdere İlçeleri Teknofest’te 1. oldular, şimdi Milas olarak bu başarıyı biz göğüslemek istiyoruz. Projemize ve takımımıza güveniyoruz. Şimdiden başarılar dileriz.” dedi.

Robit Games takımında Ceyda Karaca, Gözde Dündar, Eylül Ünal, Yağmur Muşdal, Proje Danışman Öğretmeni İlhan Özdemir, Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü Şahin Demir yer alıyor.

TEKNOFEST’te bu yıl 41 ana yarışma – 102 farklı kategoride düzenleniyor. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği veriliyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık