Ticari taksi kullanıcılarının dikkatine

Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Muğla’da taksimetre fiyatlarında yapılan değişiklikle ilgili olarak, ticari taksilerin taksimetlerini, tamir ayar servisine götürerek, yeni tarifeyi 20 gün içinde yüklemek zorunda olduklarını, aksi takdirde para cezası ile cezalandırılacaklarını duyurdu.

Ticari taksi kullanıcılarının dikkatine

Açıklama şöyle: 

“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 25/02/2021 tarihli ve 2012/2-64 sayılı kararla taksimetre ücret tarifesi düzenlemesi yapılmıştır. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa dayanılarak hazırlanmış olan Taksimetre Muayene Yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince;

Taksimetre kullanıcılarının yeniden düzenlenen tarife değişikliğini ilgili karar tarihinden itibaren en geç yirmi iş gün içerisinde taksimetre tamir ayar servisine yeni tarifeye yükleme işlemini yaptırarak yetkili Taksimetre Muayene Servislerinde muayene ve damgalama işlemini yaptırmak zorundadır.

Mevzuatta belirtilen süre içerisinde tarife yükleme ve muayene işlemini yaptırmayanlara 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa istinaden 669,00 - 13.375,00 TL arası idari yaptırım uygulanacaktır.

            Önemle duyurulur.”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık