TİP Genel Başkanı Baş: “Biz onları tıpış tıpış göndereceğiz”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin Muğla Milletvekili Adayları Mehmet Aslantuğ ile Neşe Tuncer, Milas’ta düzenlenen program ile partilileriyle bir araya geldiler. Buluşmada yaptığı konuşmada seçimlerin önemine dikkat çeken TİP Başkanı Baş, “Sergiledikleri tavır, kullandıkları dil ile insanları kutuplaştırdılar. Hiç merak etmeyin. Padişahlar da, krallar da, diktatörler de bir gün oturdukları koltuğu bırakır. Erdoğan da oturduğu koltuğu 15 Mayıs sabahı bırakacak” dedi.

TİP Genel Başkanı Baş: “Biz onları tıpış tıpış göndereceğiz”

Türkiye İşçi Partisi tarafından Milas’ta Hacıilyas Meydanı’nda “Halk Buluşması” programı düzenlendi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Muğla Milletvekili Adayları Mehmet Aslantuğ ile Neşe Tuncer katılımıyla düzenlenen buluşmaya partililerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Meydanda toplanan kalabalık özellikle Genel Başkan Erkan Baş ve Sinema Sanatçısı Mehmet Aslantuğ ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Genel Başkan ve milletvekili adayları, fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmezken, yapılan anons ile isteyenlerle programın bitiminde fotoğraf çekileceği duyuruldu.

BİZ ONLARI TIPIŞ TIPIŞ GÖNDERECEĞİZ

Partinin Muğla Milletvekili 2. Sıra adayı Neşe Tuncer ve 1’nci sıra adayı Mehmet Aslantuğ, genel başkan Baş’tan önce kısa bir konuşma yaparak, gördükleri ilgi ve destek için tüm Muğlalılara teşekkür ettiler.

İki adayın ardından kalabalığa seslenen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sert sözlerle eleştirerek; “21 yılda laikliği ortadan kaldırdılar. Cemaatlerle, tarikatlarla el ele, kol kola yürüdüler. Hukuku, adaleti ayaklar altına aldılar. Yarattıkları korku imparatorluğu ile komşuyu komşuya düşman ettiler. Sergiledikleri tavır, kullandıkları dil ile insanları kutuplaştırdılar. Hiç merak etmeyin. Padişahlar da, krallar da, diktatörler de bir gün oturdukları koltuğu bırakır. Erdoğan da oturduğu koltuğu 15 Mayıs sabahı bırakacak. Son günlerde gittiğimiz her yerde bu iktidardan kurtulmak istediğini söyleyenlerin sayısının arttığını görüyoruz. Ancak kimi vatandaşın kafasında ‘kaybetseler de gitmeyecekler’ şeklinde bir düşünce var. Elbette onlar gitmek istemeyecek ancak biz onları tıpış tıpış göndereceğiz. Erdoğan da, partisi de Türk siyasetinden yok olup gidecek.

15 Mayıs sabahı Türkiye, 2’nci yüzyılına yeni başlangıç yapacak. Kurdukları soygun düzeni sona erecek. Ve hiç kuşkunuz olmasın, bu düzeni yaratanlar mutlaka hesap verecek. Hesap vermekten kaçamayacaklar. Adliye koridorları soyguncularla, hırsızlar, milletin emeğini çalanlarla dolacak” dedi.

SEÇİMİ KAYBEDECEKLERİNİ ANLADILAR

Türkiye İşçi Partisi olarak 15 Mayıs’ta iktidar olamayacaklarını kendilerinin de bildiğini söyleyen Genel Başkanı Erkan Baş; “Bunlar her seçim döneminde seçim yasasını değiştirdiler. Geçmişte Menderes’in de, Özal’ın da yaptığı gibi… Ancak koltuklarını korumak için yaptıkları değişiklikler onlara yaramadığı gibi bu iktidara da yaramayacak. 15 Mayıs sabahı Türkiye İşçi Partisi olarak iktidar olacağımızı sanmıyoruz ancak mecliste iktidara hesap soracak, ülkenin ve milletin yararına yapılacak işlere destek, yapılan yanlışların karşısında duracak ve hesap soracak onurlu bir muhalefet sözü veriyoruz sizlere. Seçimi kaybedeceklerini anladılar, sürekli aslı astarı olmayan sözlerle Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı’nı hedef aldılar. Dağıldılar, dağılıyorlar gibi yalan yanlış sözlerle kendilerine avantaj sağlamaya çalışıyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yok. Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri olarak cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Bu nedenle aday çıkarmadık ve her yerde bir oy Kılıçdaroğlu’na, bir oy Türkiye İşçi Partisi’ne diyoruz” dedi.

“BU MECLİSİ TİP’SİZ BIRAKMAYIN”

Hiçbir tarikat, cemaat veya bu türden yapılanma ile ilgileri olmadığını, seçim kazanmak ve milletvekili olmak için hiç kimseden icazet almadıklarını söyleyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş; “Tüm illerdeki milletvekili listelerine bakın. Asla bir hırsız, uğursuz bulamazsınız. Bizim listelerimizde işçi, emekli, çalışan, alınteri ile geçimini sağlayan insanlar var. Yani sizlerden biri var. Bugüne kadar mecliste çok tipsiz gördünüz. Şimdi diyorum ki yeni meclisi ‘TİP’siz bırakmayın. Konuştuklarımız burada kalmasın. Burada bulunan herkes kendine görev edinsin ve seçim sonuçlanıncaya kadar sandıklara sahip çıkın. Hep birlikte yaratılan bu soygun düzenine son verelim” dedi.

Baş’ın yaptığı konuşmanın ardından program sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık