Tokat; “Milas; demokrasinin, özgürlük ve bağımsızlığın teminatıdır”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR

Tokat; “Milas; demokrasinin, özgürlük ve bağımsızlığın teminatıdır”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Milas Belediyesi’nce her yıl olduğu gibi bu sene de Fener Alayı düzenlendi. Coşkulu ve kalabalık bir katılımla gerçekleşen Fener Alayı, kent merkezindeki belirli bir güzergâh üzerinde gerçekleşen kortej yürüyüşü sonrası başladığı yer olan Atapark’ta son buldu. Kalabalığa seslenen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Siz cumhuriyetin, demokrasinin, özgürlük ve bağımsızlığın teminatısınız” diyerek, 19 Mayıs Ruhu’nu yaşatan Milas halkına teşekkür etti

Katılım yoğun oldu    

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Yeni Milasspor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özmen, CHP’li belediye meclis üyeleri, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban, çok sayıda mahalle muhtarı, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ADD Milas Şubesi yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı Fener Alayı, Atapark’tan start aldı.

 

Coşkuyu evlerinden paylaştılar

Meşalelerle, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı söylenerek kent merkezinde yapılan büyük kortej yürüyüşü sırasında kalabalığın coşkusuna, Milaslılar da evlerinin balkonlarından veya pencerelerinden eşlik ettiler. 

Fener Alayı Kortej Yürüyüşü’nün başlangıç noktasına geri dönüldüğünde ise alandaki yurttaşlara seslenen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milaslıların gösterdiği ilgiyi hayranlıkla izlediğini belirterek şunları söyledi:

“Her zaman söylüyoruz. Bu ülkenin geçmişinde, mayasında Kuva-i Milliye ruhu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği aydınlık yarınlar için çağdaş Türkiye hedefi her zaman etkin oldu. Ülkemizin geleceği, Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına sarılmak, O’nun gösterdiği yoldan yürümekle mümkün olacaktır. Bundan ayrıldığımız zaman dikkat edin başımız beladan, halkımız sıkıntıdan kurtulmuyor.

Amerika’yı yeniden keşfedecek değiliz. Ata’mız Kurtuluş Savaşı’nda ve sonrasında bize yönümüzü çizmiş. Kurduğu Cumhuriyeti de Türk Gençliği’ne emanet etmiş. Bize düşen, O’nu anlamak ve çizdiği yoldan taviz vermeden yürümektir.

Milas; genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle, çocuğuyla yıllardır zaten bunu yapıyor. Milas Ata’sını seviyor, Milas Ata’sından asla vazgeçmiyor. 19 Mayıslarda sizlerin meydanlarda, yollarda olmanız çok önemlidir. Ülkenin bugünü ve bizden sonraki gelecek kuşakların selameti açısından, bu milletin bekası açısından meydanlarda olmanız ve Atatürk’ün felsefesini haykırmanız çok önemlidir. Bunu Milas gibi Türkiye’nin her köşesinde yapmamız gerekiyor. Ne mutlu bana ki böylesine aydınlık, hoşgörülü, demokrasi ile aydınlık geleceği içine sindirmiş bu güzel ilçeye ve bu güzel topluma belediye başkanlığı yapıyorum. Hayatımda taşıdığım en büyük onurlardan birisi budur. Bu onuru bana yaşattığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

19 Mayıs Ruhu’nu unutmayın, unutturmayın. Çocuklarınıza özellikle şunu belirtin; işgale, saldırıya, sömürüye ve karanlığa karşı direniştir 19 Mayıs… Mustafa Kemal’in sadece bu halka değil, bütün dünyaya bir özgürlük meşalesi yaktığı gündür 19 Mayıs…

19 Mayıs Ruhu yaşadığı sürece demokratik bir ülke olacağız, çağdaş bir toplum olarak yaşayacağız. Bu ruhtan vazgeçtiğimiz an ülkemizi çok büyük sıkıntılar bekliyor. Siz bunların bilincinde olan insanlarsınız. Ne mutlu bizlere ki bunu her zaman ve her yerde haykırıyoruz.

Ne mutlu bizlere ki Mustafa Kemal’in ülkesinde doğduk. Yüce Tanrı’ya şükürler olsun ki Mustafa Kemal gibi eşsiz bir dehayı bizlere bahşetti.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene… 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.”

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından Atatürk Anıtı önünde, Türk Bayrağı açan bir grup genç, And’ımızı okudu. Gençler bu davranışıyla alandaki kalabalık coşkusunu bir kat daha arttırırken, alandan ayrılmayan kalabalık uzun bir süre çalınan marşlara eşlik etti.

GENÇLİK KONSERİ YAĞIŞ NEDENİYEL İPTAL…

Fener Alayı sonrasında Amfi Tiyatro’da yapılması planlanan ‘Gençlik Konseri’, gündüz saatlerinde yağan yağmur nedeniyle iptal edilerek ileriki bir tarihe ertelendi. Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Çakır tarafından yönetilecek olan ve ilçedeki birçok lise öğrencilerinden oluşan koronun vereceği konserin yapılacağı tarihin, önümüzdeki günlerde ilan edileceği belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık