Tokat ve ekibinden STK’lara ziyaret…

Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve ekibi, Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Makine ve Elektrik Mühendisleri Milas Temsilciliklerini ziyaret ederek, oda üyeleriyle bir araya geldi. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunan Başkan Tokat ve oda üyesi mühendisler, gelecek döneme ilişkin beklentilerini de dile getirirken, engelli bireylerimiz için düşünülen ve yaklaşık 2 yıldır proje çalışmaları ve hazırlıkları süren ‘Engelsiz Park’ta da incelemelerde bulunan Başkan Muhammet Tokat, önümüzdeki dönem temalı parkların çoğalacağını söyledi.

Tokat ve ekibinden STK’lara ziyaret…

Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın başkan adayı olan Muhammet Tokat, ilçemizdeki bazı sivil toplum kuruluşlarına ziyarette bulundu.

Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Makine ve Elektrik Mühendisleri Muğla Odası Milas Temsilciliklerini ziyaret eden Başkan Tokat ve arkadaşları, geride kalan dönem ve önümüzdeki 5 yılda nasıl bir çalışma içinde olacaklarına dair karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Mimarlar Odası Milas Temsilcisi Ayşegül Keskin, İnşaat Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Murathan Karadeniz, Makine Mühendisleri Milas Temsilcisi Veli Önder ve Elektrik Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Emrullah Tuna, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Tolga Ay ve oda üyesi mühendislerle bir araya gelen Başkan Tokat; “Her ne kadar mevcut iktidar sivil toplum kuruluşlarını bertaraf etmeye çalışsa da biz, her zaman sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yol almayı benimseyen bir anlayıştayız. Çok açıkça söylemem gerekirse, Milas Belediyesi olarak sizleri, ücretsiz danışman olarak görüyoruz. Çünkü bu kentle ilgili vereceğimiz her kararda, yapacağımız her işte sizlerin görüşlerine ihtiyacımız var. Geride bıraktığımız 5 yılda belki bu anlamda bir arada olmadık. Bunun nedeni de Büyükşehir Yasası’nın ardından Milas Belediyesi’nin hizmet alanının 13 mahalleden 132 mahalleye çıkmasıdır. İlçe merkezi kadar o mahallelere de hizmet götürmek zorundaydık. Dolayısıyla bu dönemde ilçe merkezini ihmal etmiş olarak gösterilsek de elbette böyle bir şey yok. Ancak önümüzdeki dönem bizler açısından çok daha rahat bir dönem olacaktır ve sizlerle daha fazla sayıda bir araya geleceğiz. Hatta her ay birim amirlerimizle bir araya gelmenizi, eksiklerimizi ve taleplerinizi bu yolla da iletmenizi istiyorum” derken, özellikle ziyaret edilen temsilciler, Milas Belediyesi’nde teknik eleman eksikliği olduğunu, oradaki görevlinin izinde veya raporlu olması halinde işlerin aksadığını dile getirerek, önümüzdeki dönemde teknik personel takviyesi yapılmasını talep ettiler.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise yıllık belediye bütçesinin ancak yüzde 33’lük kısmını personel gideri olarak ayırabildiklerini, önümüzdeki dönemde yeni kaynakların yaratılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek; “Bildiğiniz gibi köyden mahalleye dönüşen yerlerden muafiyet nedeniyle vergi alamıyoruz. Başlangıçta 5 yıl denilmişti ancak bu süre 2023’e kadar uzatıldı. Dolayısıyla vatandaşa hizmet götürebilmek için önümüzdeki dönem yeni kaynaklar yaratacak bir planlama yaptık. İnşallah o kaynaklardan ayırmak koşuluyla sizlerin teknik personel talebinizi de karşılamış oluruz” dedi.

Mimarlar Odası’nda ‘Çomakdağ Projesi’ konuşuldu

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve beraberindekilerin ilk ziyaret durağı olan Mimarlar Odası Milas Temsilciliğinde, Mimar Ayşegül Keskin, bölgenin kültür turizmi açısından son derece önemli olan Çomakdağ ile ilgili örnek bir restorasyon projesi hazırladıklarını, mimarlardan oluşan ekibin içerisinde Milas Belediyesi’nden görevlilerin olduğunu belirterek; “Gerçekten kurulan ekip son derece titiz bir çalışma yürüttü. Proje tamamlandı ve projeyi, Anıtlar Kurulu’na sunacağız. Oradan da onay alınmasıyla restorasyon çalışmasına başlanacak” derken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise bu projeyi başından beri çok önemsediğini ve mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyerek; “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje tamamlandığında hem Çomakdağ, hem de bölgemizin kültürel değerine çok şey katacak bir proje olacaktır. Eminim bu projenin ardından bölgede başka restorasyon çalışmasını bölge halkı bizlerden talep edecektir” dedi.

Gerçekleşen ziyaretlerde başkanlıkta geçen iki dönemi kısaca anlatan Başkan Tokat, yeni dönemde de birlikte çalışma arzusunda olduklarını belirterek, Millet İttifakı’nın Milas ve Muğla adayları için destek istedi.

“Temalı park sayımız çoğalacak”

TMMOB Milas Temsilciliklerine yapılan ziyaretlerin ardından Başkan Tokat ve arkadaşları, ilçemiz Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 2 yıldır proje çalışması ve diğer hazırlıkların sürdürüldüğü ‘Engelsiz Park’ta incelemelerde bulundu.

Milas Belediyesi’nde görevli teknik personelden proje ve diğer hazırlıklarla ilgili bilgi alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Özellikle bu dönemde ilçe merkezimiz ve bağlı mahallelerde 200’e yakın park yaptık. Yeni dönemde ise bu parkların konseptini değiştirecek, teması olan parklar yapacağız. Örneğin ‘Macera Park’ veya şu içinde bulunduğumuz ve sadece engelli bireylerimizin yararlanacağı ‘Engelsiz Park’ gibi…

Yaklaşık 2 yıldır bu proje üzerinde çalışıldı. Yer teslimi yapıldıktan sonra yaklaşık 70-80 günde tamamlanacak olan park, konsepti ile bölgemizde örnek bir proje olacak” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık