Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Tosun: “Gaziler ve şehit aileleri için ne yapsak az, ne yapsak yetersiz.”

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında Milas’a geldi. Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce ve beraberindeki partililerle ilk önce Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’ni ziyaret eden Tosun, uzun yıllardır şehit aileleri ve gazileri görmezden gelen, hatta kazanılmış haklarını bile gasp eden uygulamalara Millet İttifakı döneminde son verileceğini söyledi. Ülkenin gencecik evlatlarının vatan uğruna can verdiğini, kiminin ise görev malulü olarak kaderine terk edildiğini belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, “Şehit, gazi ve yakınları için ne yapsak az, ne yapsak yetersiz. Bizler, 14 Mayıs’ta Muğla’mızı Meclis’te temsil hakkı kazanmamız durumunda, sadece Muğla’daki değil tüm şehit ve gazi ailelerimizin Ankara’daki sesi, soluğu olacağız. Buna söz veriyoruz.” dedi.

Tosun: “Gaziler ve şehit aileleri için ne yapsak az, ne yapsak yetersiz.”
  • 03 May 2023, Wednesday 11:13

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban ve dernek yöneticileriyle gazilerin sorunlarını konuşan İYİ Partili Tosun, partisinin iktidara gelmesi durumunda ‘Şehit Aileleri ve Gaziler Kanununda’ ve tüm mevzuatta düzenleme yapacağını belirterek, şehitlik ve gazilik statüsü verilmesi konusundaki dağınıklığı ve şehit aileleri ile gazilere ödenen maaş dengesizliğini ortadan kaldıracaklarını belirtti. Tosun, ayrıca 15 Temmuz şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için toplanan 310 milyon lira ve Beşiktaş terör mağdurları için toplanan 52 milyon lira tutarındaki bağışların akıbetini öğrenerek bu kaynakları sahiplerine ulaştıracaklarını kaydetti. Tosun, gaziler arasındaki eşitsizliğe de son vereceklerini ifade etti.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, daha sonra Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarına yönelik partisinin çözüm ve yol haritasını anlatan Tosun, muhtarların bir milletvekilinden daha fazla oy alarak seçilen hem milleti hem devleti temsil eden kişiler olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi;

“Bizim iktidarımızda muhtarlık kavramı yeniden güçlendirilecek. Muhtarların özlük hakları, görev ve yetki tanımları yasalaştırılacak. Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması sağlanacak. Millet ittifakının iktidarında muhtarlar mutlaka Belediye Meclisine katılarak söz sahibi olacak.”

Mehmet Tosun, Milas ziyaretleri kapsamında Milas Sanayi Sitesi esnafını gezerek, dertlerini dinledi, çözüm önerilerini anlattı. Tosun, ardından Milas Özel Toplu Taşıma Araçları ikinci Başkanı Abdullah Artmış ile bir araya gelerek, toplu taşımada yaşanan sorunları ve çözümlerimizi istişare etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis