Tüm Emekli Sen Üyeleri, genel merkez yöneticileriyle buluştu..

Yakın zamanda emeklilerin örgütlenmesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. İşçi, memur, kamu, özel sektör emeklisi nüfusu ülkemizde 13 milyona yaklaşıyor. Eskiden Emekli Sandığı, SSK, Bağkur gibi ayrı ayrı sigorta örgütleri vardı, ancak bunlar daha sonra SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) adı altında toplandı. Ancak emekliler arasında çok ciddi gelir farklılıkları var ve intibak yasaları çıkartılmadığı için bu sorun sürüyor.

Tüm Emekli Sen Üyeleri, genel merkez yöneticileriyle buluştu..

Hangi sektörden emekli olursa olsun, hemen bütün emekliler, emekli maaşlarının yetersizliğinden haklı olarak bahsediyor. Öyle ki, aylık 850 TL’nin altında maaş olanlar hiç de küçümsenmeyecek bir rakamken, (1,5 milyona yakın), ortalama bir emeklinin maaşı, bırakınız yoksulluk sınırını, açlık sınırı seviyelerinde ve bir çoğu da altında.

Bu nedenle emekliler, sendika çatısı altında hızla örgütleniyorlar. Gerek maaşlarını aldıkları bankalardan alacakları, daha doğrusu verilen promosyonların düşüklüğü, iktidarın emekli maaşlarına gerçek enflasyonun çok altında zam vermesi sonucu, bütün bunlar konusunda haklarını aramak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için sendika çatısı altında örgütleniyorlar. Ne kadar örgütlü olurlarsa, haklarını almanın o kadar kolaylaşacağının da farkındalar. Ne de olsa emekliler, yaşamlarının en az 25 yılını verdikleri bir çalışma hayatı deneyimine sahip kıdemliler. Hangi iş kolunda olursa olsun, verdikleri emekleri çok iyi biliyorlar.

Ülkemizin içinde olduğu koşulları da tarih süzgecinden geçirerek, çok iyi biliyorlar ve bu nedenle de hızla örgütleniyorlar.

Bunlardan biri de Tüm Emekliler Sendikası. İlçemizde de ciddi bir örgütlülükleri var. Muğla Şubesi’ne bağlılar. Günden güne de üye sayılarını artırıyorlar. İşte Tüm Emekliler Sendikası’nın Milaslı üyeleri, Salı günü, Genel Merkez Yöneticileriyle biraraya geldiler. Hem çeşitli konularda Genel Merkez Yöneticilerinden bilgi aldılar, hem de genel merkez yöneticileri, üyelerin istek ve taleplerini dinlediler.

Tüm Emekliler Sendikası Genel Sereteri İshak Kocabıyık, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Haydar Pınarbaşı ve Genel Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sekreteri Ahmet Çağrı Tekinci, Sendikanın Muğla İl Başkanı Adil Eroğlu Salı günü, yine sendika üyesi bir arkadaşlarının işyerinin bahçesinde buluştular.

Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilcisi Mustafa Ali Demirci’nin kısa tanıtıcı konuşması sonrasında söz alan Genel Sekreter İshak Kocabıyık, ülke çapında sürdürdükleri örgütlenme çalışmaları ve önümüzdeki dönemde yapılacaklarla ilgili olarak Genel Merkez Yönetimince alınan kararları, toplantıya katılan üyelerle paylaştı. Kocabıyık, pandemic başlar başlamaz, emeklilerin talep ve görüşlerini hem bakanlıklarla, hem de kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, emeklilerin örgütlenme mücadelesinin ülkemiz için olduğu gibi dünya genelinde de yeni bir durum olduğunu belirterek, “önümüzdeki aylarda ‘Emeklilerin Örgütlenme Hakkı’ başlıklı bir kampanya başlatacağız” dedi. Ekim ayında bir tüzük kurultayı toplayacaklarını da belirten Kocabıyık, 2021 bütçesinin Meclise geleceği günlerde de, emeklilerin taleplerini siyasi partiler ve meclise aktarabilmek için, bütün Türkiye’den üyelerin başlatarak Ankara’da buluşmayla gerçekleşecek bir yürüyüş ve toplantı yapmayı düşündüklerini belirtti. Teleplerini, hem meclis önünde, koşullar oluşturulabilirse Meclis Komisyonlarında dile getirmeyi düşündüklerini kaydetti.

Kocabıyık ayrıca, Genel Merkez’in, daha önceden DİSK bünyesinde faaliyet yürüten Emekli-Sen sendikasıyla da birleşerek yürümeye devam etme yönünde bir kararı olduğunu, bu doğrultuda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

“Ne kadar fazla üyeye sahip olursak, sesimizi her platformda daha iyi duyurabilme imkanına sahip olacaklarını” belirten Kocabıyık, çok geniş ve koşulları son derece kötü olan bir emekli kitlesi içinde olunduğunu belirterek, örgütlenme çalışmaları konusunda daha fazla gayret göstermek gerektiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Haydar Pınarbaşı da emeklilerin koşullarının iyileştirilmesinin de bir tür sınıf mücadelesi olduğunu, emeklilerin hem ekonomik koşullarının hem de demokrasi ortamından daha fazla yararlanma şeklinde taleplerinin olduğunu belirterek, bu gün iktidarda olan sermayeye karşı işçilerin, memurların, her kesimden emeklilerin, köylülerin, işsizlerin, gençlerin aynı kefede olduğunu belirterek, “biz emekliler torunlarımıza iyi ve onurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bu nedenle emeklileri son derece kötü koşullarda yaşamaya iten saray iktidarına karşı herkesle birleşerek mücadele etmek, politikalar geliştirmek zorundayız. Her bir bireye ihtiyacımız var. Hükümet ilerleyen günlerde bizlere mutlaka engeller çıkartacaktır ama bizler çoğalır ve örgütlenirsek demokratik hak ve özgürlüklerimiz için hükümetle pazarlıklar yapabiliriz. Hedefimiz 13 milyon emekliye ulaşmaktır” dedi.

Toplantıda son konuşmayı yapan Genel Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sekreteri Ahmet Çağrıtekin de emeklilerin sendikalı olmasının önemini vurgulayarak; “Güçlü olabilmenin yolu birlik ve beraberlikten geçer” dedi.

Daha sonra üyelerin, çeşitli konularda sordukları sorular ve cevaplarla, toplantı devam etti. Hem Genel Merkez Yöneticileri, hem de üyeler, toplantının verimli geçtiğini belirttiler.

Son olarak söz alan Tüm Emekliler Sendikası Muğla İl Başkanı Adil Eroğlu, Muğla’da 11 ilçede örgütlü olduklarını ve günden güne üye sayılarını da artırdıklarını belirterek, Datça’nın 150 üzerinde üyeye sahip olarak ayrı bir şube haline geldiğini belirtti ve yakında Milas Temsilciliğinin de Şube olacağına inandığını belirtti.

Toplantı sonrasında Tüm emekliler Sendikası Yöneticileri ve bazı sendika üyeleri Disk/Nakliyat İş Sendikası’nın Kömürcüoğlu Çınartaş’taki eylemine katılarak işten çıkartılan işçilere destek oldular.

 

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık