Tüm ülkede sokakta sigara içmek yasaklandı

İçişleri Bakanlığından 81 İl Valililiğine “Koronavirüs Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi.

Tüm ülkede sokakta sigara içmek yasaklandı

Genelgeye göre, dünden itibaren tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içerken maskeler aşağı çekildiği için, sigara içmek yasaklanacak.

65 yaş ve üzeri yurttaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulama, il bazlı yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek.

Valilerce salgınının seyri anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayılarındaki artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri yurttaşların gün içerisinde saat 10.00­-16.00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilecek.

Muğla İl Hıfzısıhha Kurulu’nun Kararı

Bu kapsamda, dün toplanan Muğla İl Hıfzısıhha Kurulu, cadde ve sokaklarda, açık alanlarda, meydanlarda, sigara içilmesini yasaklarken, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde söz edilen 65 yaş üzeri vatandaşların 10:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasıyla ilgili bir karar alınmadı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık