Türbe Çallı Mahallesi Beylikyurdu’nda Her yer karanlık!

A.Kemal KAŞKAR -

Türbe Çallı Mahallesi Beylikyurdu’nda Her yer karanlık!

Türbe Çallı Mahallesi Beylikyurdu semtinde oturmakta olan yurttaşlar, AYDEM’den sokaklarının yeniden aydınlatılmasını isteyince, AYDEM Elektirik Üretim A.Ş. Milas İşletmesi sorumlusu ile sorun yaşamışlar. Bunun üzerine gazetemize gelip olup biteni anlattılar.

Önceden tahta olan elektrik direklerinin, yaklaşık bir yıl kadar önce beton direklerle değiştirilmesinin ardından, önceki direklerde olan sokak aydınlatmalarının yeni direklerde de olması ve sokaklarının ‘zifiri karanlık’tan kurtarılması istemiyle AYDEM Elektirik Üretim A.Ş. Milas İşletmesi’ne başvuran yurttaşlar, buradaki yöneticiye isteklerini iletiyorlar.

Ancak sayın yöneticinin, “Sizin tapunuz yok!” diyerek talebi geri çevirme eğilimi göstermesi üzerine yurttaşlar, “o zaman elektrik de vermeyin” tepkisi gösterince, yöneticinin kendilerine “Olur”(!?) demesiyle bir anda aralarındaki iletişimin koptuğunu belirttiler.

Konuyla ilgili olarak önce Denizli ile görüştüklerini ve oradan yapılan “sistemde sokak aydınlatmasının göründüğü” ve konunun Milas İşletmesi ile görüşülmesi şeklindeki yönlendirme üzerine Milas’taki yetkiliyle görüşmeye geldiklerini belirten yurttaşlar, “Sayın yönetici bize daha olumlu davranabilirdi. Nitekim bu bizim bir hakkımızdır diye düşünerek, su ve elektirik abonesi olarak oraya gitmişiz. Ayrıca, hemen bitişiğimizde bulunan aynı koşullardaki Güverler semtinde sokak aydınlatması var” diyor ve yetkililerden, yaklaşık 20 hanenin bulunduğu ve hırsızlık olaylarının da yaşandığını söyledikleri semtlerinde sokak aydınlatması çalışması yapılmasını istiyorlar.

Üstelik semtte bir de ‘Kore Gazisi’ hemşehrimiz yaşıyormuş: Ömer Zorlu. Kendisini bu vesileyle saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz...

Aslında bu bile, bu konunun bir an önce çözülmesi için gerek ve yeter bir şart gibi görünüyor.

Uzun lafın kısası, belirtmeye çalıştığımız konuda, yetkililerle yurttaşlar arasında bir anda kopuveren iletişimi yeniden tesis bakımından ele alınıp değerlendirilmesi gereken bir haber bu.

Bu anlamda, bizden iletmesi ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık