Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Turhan Selçuk’un Sanatı” kitabı yayınlandı

​​​​​​​Milas Belediyesi dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına kitap yayımladı.

“Turhan Selçuk’un Sanatı” kitabı yayınlandı
  • 15 September 2020, Tuesday 11:34

Milas Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerine alan “Turhan Selçuk’un Sanatı” adlı kitap araştırmacı yazar Halim Şafak Şanlıdağ tarafından hazırlandı.

Milas Belediyesi, Milas doğumlu dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk’u, düzenlediği  “Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması”nın ardından şimdi de “Sanat Edebiyat Günleri” çerçevesinde düzenlediği sempozyum ile anmaya hazırlanıyor. Bu yıl 11.’si  düzenlenecek Sanat Edebiyat Günleri Sempozyumu’nda Turhan Selçuk’un Sanatı ele alınacak. Eylül ayı içerisinde yapılması planlanan ancak dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle 18-19 Aralık tarihleri arasına ertelenen sempozyumda Gazi Mehmet Emin Adanalı, Balca Arda, Metin Celâl, Zeki Coşkun, Gürsel Korat, Nazife Güngör, Ertuğrul Meşe, İzel Rozental ve Halim Şafak’ın bildirileri yer alacak. Sempozyum süresince usta çizerin hayatına ve sanatına dair bilgilerin ele alınacağı kitap ise araştırmacı yazar  Halim Şafak tarafından hazırlanarak ‘Turhan Selçuk’un Sanatı’ adı altında  yayımlandı.

Kitap içeriğinde; ünlü karikatüristin sanatı üstüne geçmişte Yaşar Kemal, Cemal Süreya, Zeynep Oral, Ahmet Oktay, Semih Gümüş, Nazife Güngör, İlhan Selçuk ve Ruhan Selçuk’un yazdıkları ile Zeynep Oral’ın yaptığı bir görüşme, sanatçının fotoğrafları ve çizim örnekleri yer alıyor.

Böylesine usta bir çizerin adını Milas’ta yaşatmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Hemşehrimiz usta karikatürist Turhan Selçuk anısına bu yıl 10.’sunu düzenlediğimiz Uluslararası Karikatür Yarışması’na yine ilgi ve alaka yoğundu. Yaşanan pandemi nedeniyle yarışmamız biraz uzadı ve önümüzdeki günlerde de kazanan karikatüristlerimiz açıklanacak. Usta çizerimizi ne kadar anlatsak ne kadar ansak azdır.Bu nedenle Turhan Selçuk adını daha fazla anmak ve gelecek nesillere aktarmak adına “Sanat Edebiyat Günleri” çerçevesinde bir de sempozyum düzenliyoruz. Sempozyumun konusu olan “Turhan Selçuk’un Sanatı” adlı kitabımız da araştırmacı yazar Halim Şafak Şanlıdağ tarafından hazırlanarak Milas Belediyesi Kültür  Yayınları arasındaki yerini aldı. Ben hem sempozyumun hem de kitabın hazırlanmasında emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ediyor. 18-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenen sempozyuma tüm hemşehrilerimi davet ediyorum.” dedi.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis