Turizme bir darbe de “Kötü Koku”dan!

Oktay ÇAYIRLI –

Turizme bir darbe de “Kötü Koku”dan!

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Muğla’nın en önemli turizm bölgelerinden olan Bodrum yol güzergahındaki araç trafiği yoğunlaştı… Karayolunu kullanarak Bodrum’a ulaşmak isteyen vatandaşları doğal güzelliğin ve yeşilin birçok çeşidinin yanısıra ne yazık ki Kemikler Mahallesi sınırları içerisindeki kötü kokular da karşılıyor…

Dış politika yönetimindeki kötü gidişat, komşu ülkelerimizle olan sorunlar nedeniyle, bu yıl turizm sezonunda önemli derecede düşüş zaten öngörülüyordu. Turizm sezonunun başlamasıyla, sahillerdeki boşluklar bu durumu gözler önüne de sermiş oldu.

Turizm sektöründe yaşanan bunca olumsuzluklara ne yazık ki yine çevreye olan duyarsızlıklarımızla katkıda bulunuyoruz.

Tatil yapmak amacıyla bu yıl da Bodrum’u tercih eden ve Bodrum’a ulaşmak için karayolunu seçen veya Milas – Bodrum Havalimanı’na uçakla geldikten sonra servislerle Bodrum’a doğru yola çıkan konuklarımızı Milas – Bodrum karayolunun yaklaşık 23’üncü kilometresinde maalesef ilk karşılayan şey “kötü koku” oluyor.

Karayolu kenarında bulunan dere yatağından yükselen ve seyir halindeki araçların içine kadar dolan kötü kokunun nedeni ise henüz belli değil. Çevrede bulunanların bazıları balık işletmesi tarafından, bazıları ise yine bölgedeki bir çamaşırhaneden dereye pis su salındığını iddia ediyor.

Havaların ısınmasıyla etkisini daha da artıran kötü kokuya neden olduğu iddia edilen pis sular dere yatağından geçerek, Milas - Bodrum karayolunun 25’inci kilometresindeki Boğaziçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, Pelikan başta olmak üzere Boz Ördek, Yeşilbaş, Sakarca, Macar Ördeği, Sakarmeke, Balıkçıl, Flamingo, Kaz, Su Tavuğu gibi kuş türlerine ev sahipliği yapan ve 2004 yılında Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından koruma kapsamına alınan, her yıl 3 bin civarında Flamingo’ya ev sahipliği yapan, bölgeye gelen ziyaretçi kuşlarla birlikte 250’ye yakın kuş türünün yaşadığı Tuzla Sulak Alanı’na ulaşıyor.

Çevre felaketinin “kötü koku”dan da öteye gitmeden, yetkililerin konuyu araştırarak, gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık