Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Türk Halk Oyunlarının Türk Kültüründeki Yeri ve Önemi”

​​​​​​​Milas Yörük-Türkmen Derneği tarafından, Milas Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda “Türk Halk Oyunlarının Türk Kültüründeki Yeri ve Önemi” konulu konferans düzenlendi …

“Türk Halk Oyunlarının Türk Kültüründeki Yeri ve Önemi”
  • 28 December 2022, Wednesday 11:18

Milas Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi, Türk Halk Oyunları Uzmanı Aydın Çelibi tarafından sunumu yapılan “Türk Halk Oyunlarının Türk Kültüründeki Yeri ve Önemi” konulu konferansa, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Veteriner Fakültesi Dekanı Artay Yağcı, Baro İlçe Temsilcisi Ozan Güngör, Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Muzaffer Kafalı, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Savaş Ergül, dernek üyeleri ve halk oyunları ekibi katıldı.

Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Derneğimiz olarak Türk Halk oyunlarının Türk Kültüründeki Yeri ve Önemi konulu konferans düzenledik. Özellikle 21 Aralık Nardugan bayramında planladık. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Öğretim Görevlisi Türk Halk Oyunları Uzmanı Aydın Çelebi hocamı davet ettik. Bizlere güzel bir gece yaşattı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılıyla destek veren eğitmenlerimize teşekkür plaketi takdim ettik. Teşekkür plaketlerini de kurucu üyelerimiz tarafından verildi. Bizlere salon konusunda Milas Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas İlçe Spor Müdürlüğü ve ayrıca kardeş derneğimiz MİFAD her daim kapılarını açmışlardır. Bugüne kadar halk eğitim desteğiyle derneğimiz aracılıyla 600’e yakın kursiyere eğitim verme imkanı bulduk” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis