Türk Mutfağı tanıtıldı

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Muğla’nın tüm ilçelerdeki etkinliklerle başladı. Etkinliklerde asırlık tariflerle hazırlanan yöresel yiyecekler katılımcılara ikram edildi. Yörede tatil yapan turistlere Türk mutfağı tanıtıldı.

Türk Mutfağı tanıtıldı
  • 25 May 2022, Wednesday 11:53

Bu kapsamda Güllük sahilinde de halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ile başlayan etkinlikler, yemek ve meze yapımı gösterisiyle devam etti. 

 Şef Özlem Mekik’in sunumuyla gerçekleştirilen yemek şovda Aregala Türkiye Sınır Tanımayan Şefler'den  Ahmet Çetin, Kadri Memiş ve Adnan Şentürk deniz ürünleri ve zeytinyağı kullanarak meze ve yemek yaptı. Ege mutfağından yemeklerin tanıtıldığı etkinlikte, katılımcılara balık ekmek ikram edildi.

 

Protokol üyeleri ve katılımcılar, şeflerin pişirdiği yemeklerden tadım yaptı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 21-27 Mayıs Haftası Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı “Türk Mutfağı haftasında Muğla’mızın 13 ilçesinde Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabında yer alan asırlık lezzetler, yerli ve yabancı misafirlerimizin tadımına sunulmaktadır. Asırlık lezzetlerin yerli ve yabancı misafirlerle buluşmasına vesile olan çok kıymetli Cumhurbaşkanımıza, saygıdeğer hanımefendiye, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

 Renkli görüntülere sahne olan etkinliklere; Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, ilçe protokolü, yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar katıldı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık