Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayağı Mumcular’da yapıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayağı Mumcular’da yapıldı

Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Bodrum Yarışı, Bodrum Belediyesi’nin destekleri ve Bodrum Motosiklet Kulübü’nün ev sahipliğinde 30 Nisan Pazar günü Bodrum Mumcular Çamarası mevkiinde yapıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden 138 sporcunun mücadele ettiği yarışta heyecanlı dakikalar yaşandı.

Büyük bölümü çam ağaçları içindeki 39 kilometrelik parkurda mücadele eden sporcular, zaman zaman zor anlar da yaşadı. Sporcuların zorlu parkurdaki mücadeleleriyse izleyenlere görsel bir şölen sundu. Yarışların yapıldığı bölgeye gelen çok sayıda motosiklet tutkunu, motosikletlerin çıkardığı toz toprağa aldırış etmeden büyük bir keyifle yarışları izlediler.

Milas’tan da 7 motorcu, Bodrum Motosiklet Kulübü sporcusu olarak yarışlara katıldı.

Yarışlar hakkında basın mensuplarına bilgiler veren yarışın Başhakemi Harun Özer, “Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelmiş 138 motorcu arkadaşımız şu an burada ter döküyor. Bodrum’un yeni bir parkuru bu. 3 köyü kapsayan geniş bir parkur. Burada 1. Ayak yarışlarımızı yapıyoruz. 21 - 22 Mayıs’ta Antalya Kemer’de 2. Ayak yarışları yapılacak” dedi.

Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Bodrum Yarışı’nın jüri üyesi Yaman Olgaç ise, yarışların 4 ayrı sınıfta yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Profesyoneller, yani geçen sene derece almış olanlar, amatörler, kadınlar ve veteranlar yarışıyor burada. Burada görülen parkur çok zorlu değil, ama adına extreme dediğimiz, zorlu doğa şartları içinde koşulan büyük bir bölüm var. Orada şu ana kadar birkaç motor kaldı, onları kurtarmak zorunda kaldık.”

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği yarışlar, akşam saatlerinde tamamlandı. Yarışlarda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Şampiyonada; E1 kategorisinde ve Türkiye Şampiyonası Genel Klasmanı’nda Sinan Memnun, E2 kategorisinde Rafet Karakuş, E3 kategorisinde Burak Özdemir, EB kategorisinde Yunus Mor, EC kategorisinde Şevki Shepkiev, EG kategorisinde Burak Uysal, EV kategorisinde Sinan Ordu ve EK kategorisinde Burcu Tugayoğlu birinci oldular.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık